Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesinde Aşure günü etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikte ilk aşureleri CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu dağıttı.

CHP İzmir il başkanlığının aşure günü etkinliğinde, aşure kazanının başına geçerek ilk aşureleri dağıtan CHP İzmir il başkanı Şenol Aslanoğlu, içinde bulunduğumuz Muharrem ayı ve aşure etkinliği ile ilgili şunları söyledi;

Birliğimizin ve bereketin simgesi

Bugün, Muharrem ayı içinde önemli bir yer tutan Aşure günü etkinliğimizi gerçekleştirmek için İzmirliler ile buluştuk. Aşure günleri birliğin, bereketin, paylaşmanın simgesi konumunda. Aşure günü etkinliklerinin Muharrem ayı içinde olması bugüne daha da anlam katıyor. İl başkanlığı olarak gerçekleştirdiğimiz aşure dağıtımına gösterilen yoğun ilgi ve bu özel gün etrafında hoşgörü ve birlik içinde buluşulması bizim için çok anlamlıydı. Aşure günümüze katılan, uzun kuyruklarda bizlerle birlikte bugünün bir parçası olmak için sıra bekleyen her bir İzmirli hemşehrimize çok teşekkür ediyorum. Muharrem ayı oruçlarını tutan tüm canlarımızın oruçlarının ve dualarının kabul olmasını diliyorum.

7 gün aşure dağıtılacak

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının Aşure günü etkinlikleri 7 gün boyunca İzmir’in farklı ilçelerinde devam edecek. Aşure günü etkinlikleri Bayraklı, Narlıdere, Çiğli, Dikili, Aliağa ve Menemen ilçelerinde de düzenlenecek.

Kaynak: BÜLTEN