CHP Genel Başkanı Özgür Özel 31 Mart seçimlerinden bu yana geçen 5 ay gibi kısa bir sürede Bornova Belediyesi tarafından tamamlanan 17 projenin açılışını gerçekleştirdi, hayata geçirilecek 9 yeni yatırımın temelini attı. 

Çamdibi Atatürk Parkı’ndaki toplu açılış törenine Özel’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek, Gökçe Gökçen, Deniz Yücel, Murat Bakan, İzmir Milletvekilleri, İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, ilçe belediye başkanları, Bornova Belediyesi önceki dönem belediye başkanları ile geçmiş dönem milletvekilleri de katıldı.

Zor koşullarda halkımızın yanında olduk

Törende konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel güçlerini milletin güveninden, yaptıkları işten ve işin ehli belediye başkanlarından aldıklarını belirterek, “Ülke genelinde 412 belediye başkanımızla halka hizmet sunuyoruz. Pandemide, doğal afetlerde, ekonomik krizde yaşadığı sıkıntılarda sosyal belediyecilik anlayışımızla halkımızın yanındayız” dedi.

Ömer Eşki değişimin önemli bir yüzü

Öğrencilik yıllarının geçtiği Bornova’nın kendisi için çok özel ve önemli bir yer olduğunu söyleyen Özgür Özel, “Ertürk Çapın Başkan benden yıllar önce Bornova Anadolu Lisesi’ne gitmiş, şimdi Bornova ilçemizin başında. Ömer Eşki başkanım da değişimin önemli yüzlerinden biri. Kendisi Bornova’da okumuş, öğrenci yurdunda kalmış. Öğrencilerin sorunlarını bilen, sonra kente yerleşmiş, sendika başkanlığı yapmış biri. Yani saatin vidasından gelen gencecik bir arkadaşımız. Ben ikisine de uyumlu çalışmaları için teşekkür ediyorum. Bornova’da her iki kişiden birinin oyunu aldık. Seçimden önce ‘Bizi destekleyin. Ömer Eşki’ye güvenin dedik’ Bugün burada seçimden sonra beş ay içinde neler yapıldığını gördük. Çok değerli projelerin açılışlarını gerçekleştiriyor, temellerini atıyoruz. İlk beş ayda bunlar yapıldıysa bundan sonra Bornova ve İzmir’de çok güzel hizmetler yapılacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Başkan Eşki’yi, belediye meclis grubunu ve Bornova’nın tüm emekçilerini kutluyorum” diye konuştu.

Bize güvenenleri mahçup etmeyeceğiz

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ise kendisine güvenenleri ve Bornova halkını mahçup etmeyeceğini belirterek,”Genel Başkanımız bize bir görev verdi. Değişimi topluma hissettirmemiz gerekiyor. Bu görevi yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Benim ve diğer başkan arkadaşlarımın ilçelerinde her yer asfaltlanacak. Spor alanları ve yeşil alanlar artacak. Sosyal yardımları en üst seviyeye çıkaracağız. İktidarın yolu belediye başkanlarının elindeki anahtarda. O anahtarı namusumuz gibi koruyarak CHP’yi iktidar yapacağız, yılmadan çalışacağız”dedi. Başkan Eşki, tüm belediyelerle uyum içinde çalıştıklarına vurgu yaparak özellikle Tır Parkı ve Motokurye Parkı projelerine verdiği destek nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a teşekkür etti.

Toplu açılış ve yeni projeler

Konuşmaların ardından adları Kent Market şubelerine verilen merhum belediye başkanlarının yakınları, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları ile birlikte 7 Kent Market, 3 Kent Lokantası, 2 Kent Mağazası, Moto Kurye Parkı, Tır Garajı, Bornova Kent Akademisi, Levant Kafe ve restore edilen Tarihi Arap Deresi Köprüsü’nün toplu açılışı yapılırken, Karacaoğlan Kent Market ve Kreşi, Sarnıç Camisi, Sağlıklı Atıştırmalıklar Merkezi, Abide-i Hürriyet Parkı, Kıbrıs Parkı, Pumptrack Parkı, Kedi Kliniği, Tohum Bankası ve Kent Bostanı projelerinin temeli atıldı.

Açılışı yapılan yerleri gezdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel toplu açılış töreni için geldiği Bornova’da, Çamdibi Atatürk Parkı içindeki Kent Market Şubesi ve Kent Lokantası ile yine aynı bölgede hizmete açılan Bornova Kent Akademisi’ni ziyaret etti. Kent Lokantası’nda vatandaşlarla birlikte yemek yiyen Özgür Özel, ihtiyaç sahibi ailelerin ücret ödemeden kartlarına yüklenen bakiyelerle dilediklerince alışveriş yaptığı Kent Market’i gezip, kasanın başına geçti. CHP Genel Başkanı, Bornova Kent Akademisi’nde Başkan Ömer Eşki’den 3 bin kişinin 30 eğitmenden farklı alanlarda eğitim alacağı merkez hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Bülten