Batuhan KAYA/İz Gazete- İzmir ve Manisa ziyaretini tamamladıktan sonra İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan CHP Lideri Özgür Özel, gündeme dair konuşurken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gezi Parkı eylemlerine yönelik” söylemlerine de yanıt verdi. Özel, AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerginlik ve kavga üzerinden siyaset yapmak istediğini ifade ederek, “Tayyip Bey size verilen akıl yanlıştır. Kavgayla bu iş olsaydı 31 Mart’ta olurdu. Yok efendim ‘Gezi’. 10 senelik eski defteri açacak, kavga çıkartacak. Gezi’den özür dilenecekse Vera’dan özür dilenecek. Vatandaş kavga isteyen sizi de ‘ben kavga etmem, kavgam ekmek, yoksulluk, işsizlik kavgasıdır’ diyen CHP’yi de görüyor” dedi.

“8 gün sonra teğmenlere saldırdı”

Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin yemin töreninde kılıç sallaması sonrası Erdoğan’ın gerginlik çıkarmaya çalıştığını kaydeden Özel, “Teğmenlerin mezuniyet törenine 8 gün sonra saldırdı. Şimdi de gezi diyor, müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış gibi hesap yapıyor. Dilruba’nın kullandığı bazı ifadelerden dolayı ‘özgür bey yanında oturdu bize bu ifadeleri söyledi’. Biz birine bir şey diyeceksek yüzüne söyleriz, geçmişte söyledik ama vatandaşımız bizden kucaklaşma istediğini, gerçek dertlerinin konuşulmasını ve siyasi polemiklerin bitmesini istediğini gösterdi. Vatandaşın derdini konuşan CHP’yi 1. Parti yaptı. İzmir’de 29 belediye başkanı seçtirdik. Milletin mesajı net ama bambaşka yerlerden gerginlik çıkarmaya çalışıyorlar” dedi.

“Erdoğan muhaliflere söyledikleri için özür dilesin”

Özel, Erdoğan’ın Dilruba’nın söylemleri üzerine özür dilemesi gerektiğini söyledikten sonra özür dilediğini hatırlatarak, Erdoğan’ın da muhaliflere ettiği hakaretler nedeniyle özür dilemesi gerektiğini ifade etti. Özel, “Dilruba’ya ‘bu söylediklerin yüzünden kalbi kırılan vardır, özür dile’ dedim. AKP’lileri kırdıysa Dilruba gençtir, onun yerine ben özür dilerim’ dedim. Peki Erdoğan da muhalifleri kırdığı sözler için özür dilesin. Özür dilemek, normalleşme çağrısı yapmak, kavgayı bırakmak cesaret işidir. Bunun maliyetini hesaplarsanız sonunuz geldi demektir. Şimdi yanındakiler diyor ki ‘özgür bey özür dileyecek bir şey söylemedi ama yanına oturttu’. Yanına oturtmayla olsaydı partinin sözcüsü ve genel başkan vekili ayrı ayrı konuştu. Tayyip Bey, ‘Atatürk heykelleri yerde leş gibi sürüklenecek’ diyen adamın yanına ziyarete gitti. Ölüsüne de 5 tane bakan yolladı. Tayyip Bey Kadir Mısırlıoğlu için özür dilesin bakalım. Hadi bakalım Tayyip Bey. Ayasofya’ya atadığı ilk imam İsmet Paşaya ‘iblis’ dedi. Ne diyecek bunlara? Halen daha birkaç meczup cami cami gezip bütün CHP’lilere sövüyor, kadınların namusuna dil uzatıyor” ifadelerini kullandı.

“Millet, kavga değil icraat istiyor”

Yurttaşların kavga ve gerginlikten bıktığını, icraat istediğini dile getiren Özel, şu ifadeleri kullandı:
“Benim anlatmaya çalıştığım, bu ülke icraat istiyor. CHP yerelde iktidardır, arı gibi çalışıyoruz. Bu millete hizmet etmek için çalışıyoruz. Ben açmaya yetişemiyorum, belediye başkanlarım her gün her yerde kent lokantası açıyor. CHP’nin her bir belediyesi hizmette yarışıyorlar. Bornova’da 16 Kocaeli’de 4 açılış yaptım. Biz işimize, Tayyip Bey kavgaya bakıyor. Tayyip Bey size verilen akıl yanlıştır. Kavgayla bu iş olsaydı 31 Mart’ta olurdu. Yok efendim ‘Gezi’. 10 senelik eski defteri açacak, kavga çıkartacak. Gezi’den özür dilenecekse Vera’dan özür dilenecek. Vatandaş kavga isteyen sizi de ‘ben kavga etmem, kavgam ekmek, yoksulluk, işsizlik kavgasıdır’ diyen CHP’yi de görüyor.”

Erken seçimi işaret etti: 1 sene

Özel, 1 sene boyunca çalışacaklarını ve sonra da en büyük hakemin kararı vereceğini işaret ederek, “1 sene boyunca hepimiz bu milleti bu cenderen nasıl kurtaracağız bunu anlatalım, en büyük hakem kararını versin. Biz yeterince hakaret duyduk, bunlara cevap vermediğimiz için milletimiz bizi takdir etti dedi.

Hulusi Akar’a yanıt: Artık akamıyor!

Hulusi Akar’ın söylemleri üzerine, “gerçekten kendisine güveniyorsa dava açsın” diyen Özel, şöyle konuştu:
“Hulusi Bey bu ifadeleri ve daha fazlasını mecliste söyledim. O gün de dava açtı, o günün parasıyla 500 bin TL’ydi, davayı biz kazandık çünkü benim sözlerimi, yani Hulusi Akar’ın arkadaşlarının bedduasını aldığını söylediğim sözlerim için arkasında bir kişi bulamadı. Bana, 224 emekli amiral ‘senin lehine dilekçe vereceğiz’ dedi, mahkeme orada bitti. Hulusi Bey gerçekten güveniyorsa açsın 2 buçuk milyon TL’lik dava, çıkalım hesaplaşalım. Benim arkamda, benim sözlerime kefil olan 224 tane onun silah arkadaşı var. Hepsi benim şahidim olmak üzere dilekçe verdi. Kanun önünde beyanlarımın doğruluğu ispatlanmıştır. Eskiden ‘Su uyur Hulusi akar’ diyorlardı, artık akamıyorsun. Tarihin en kötü yerinde yerini muhafaza edeceksin ve günü geldiğinde silah arkadaşlarının yüzüne bakarak bunun muhasebesini yapacaksın. Kimse partisine güvenip kabadayılık taslamasın.”

Muhabir: Batuhan KAYA