İzmir'de yer alan ilçe belediyelerinin her biri ilçelerin kimliklerini yansıtan logolar kullanıyor. Bu logolar ilçeye dair mesajlar ve fikirler barındıran sembollerden oluşan özel tasarımlar oluyor. İzmir'in en turistik ilçelerinden biri olan Dikili'de de belediye logosu olarak nitelikli fikirler barındıran bir tasarım göze çarpıyor. Peki Dikili Belediyesi'nin logosu nereden geliyor?

İzmir’in huzur dolu bölgelerinden biri olan Dikili, gerçek bir tatil cenneti. Masmavi deniziyle, yemyeşil doğasıyla Dikili, doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin yeri. Harika manzarasıyla Nebiler Şelalesi, volkanik bir göl olan Karagöl ve tekne turlarının vazgeçilmezleri olan; Kalem ve Garip adaları, Dikili’nin öne çıkan güzellikleri arasında.

Uzun doğa yürüyüşlerinden vazgeçmeyenlerin ise, Atatürk Botanik Bahçesi ve Alaçam Ormanları’nı kesinlikle görmesi gerekiyor.

Dikili Plajları

Dikili’ye yaz aylarında gittiyseniz, kendinizi serin sulara bırakmaya hazır olun. Dikili’de deniz, kum ve güneş üçlemesini pek çok yerde deneyim etmeniz mümkündür. Bunlardan başlıcaları; Çandarlı Kale Önü Halk Plajı, Hayıtlı, Zindancık olarak görülmektedir.

Vaktiniz varsa, Bademli Köyü’ne de muhakkak uğranmalıdır. Eşsiz koylarıyla bilinen Bademli’nin hemen hemen her köşesinde denize girebilirsiniz.

Tarihseverler buraya

İzmir şehir merkezine 120 km uzaklıkta yer alan Dikili’nin geçmişi antik çağlara uzanmaktadır. Lidyalılardan Perslere, Romalılardan Cenovalılara kadar pek çok uygarlık, bu topraklarda yaşamıştır. Antik kentleri ve tarihi yapılarıyla Dikili, tarih severleri de kendine hayran bırakıyor. Başta Pitane ve Atarneus Antik Kenti olmak üzere; ilçede ziyaret edebileceğiniz pek çok tarihi güzellik bulunuyor. Çandarlı Kalesi de, ilçenin başlıca tarihi yapıları arasında yer alıyor.

Kaplıca cenneti

Dikili’yi ayırt edici kılan özelliklerinden biri de, sahip olduğu kaplıcalar. Denize yakın yerlerde bulunan bu kaplıcalar, pek çok hastalığa iyi gelen şifalı sulara sahip. Nebiler Kaplıcası ve Ilıcası, Bademli Deniz Ilıcası gibi bölgeler, bu kaplıcalar arasında en bilinenleri.

Dikili'de nereye gidilir?

-Aterneus ve Pitane Antik Kentleri

-Zindancık Kutsal Alan

-Çandarlı Kalesi

-Nebiler Köyü’nde yer alan Nebiler Ilıcası

-Bademli Köyü’nde Bademli Ilıcası

-Nebiler Köyü ve Şelalesi

-Volkanik Karagöl

-Kemente Yaylası

-Yahşibey Köyü ve Atatürk Botanik Bahçesi

Dikili Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?

Dikili Belediyesi’nin logosunda ilk göze çarpan semboller; güneş, gökyüzü ve denizdir. Logonun göbeğinde bulunan simge ise, İsveçli siyasetçi ve devlet adamı Olof Palme adına yapılan anıta işaret etmektedir. Olof Palme Anıtı ve Parkı, Dikili’nin sembollerinden biridir. Logoda güneş, deniz ve gökyüzünün kullanılması, ilçenin güçlü olan yanına, yani turizm imkanlarına işaret etmektedir. Logonun yuvarlak bir çerçeve içerisinde sunulması, belediyenin kapsayıcılık ilkesine vurgu yapmaktadır.

Renklerin çeşitli şekilde kullanılması; Dikili’nin çok yönlü olan; kültürel, tarihi ve doğal özelliklerine işaret etmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ