Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, Menemen Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında Aydın Pehlivan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik söylemlerine tepki gösterdi.

DEVA Partili Ösen'den Şimşek'e: Rezervi çarçur ettiniz, çiftçiye destek parası bırakmadınız DEVA Partili Ösen'den Şimşek'e: Rezervi çarçur ettiniz, çiftçiye destek parası bırakmadınız

Yazılı basın açıklaması yapan CHP'li Hüseyin Özbey, "Menemen Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı tarihinde görülmemiş çirkin ihtam ve iftiralara sahne oldu. AKP’li Aydın Pehlivan’ın Genel Başkanımız Özgür Özel’e ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik söylemleri hadsizlik ve kendini bilmezliktir. Tek adam Erdoğan’ın korktuğu rakibi olan Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu’na karşı yaptığı başarısız darbe girişimini övgülerle anlatan bu seviyesiz söylemlerini kendisine iade ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Saray saltanatı sona erecek!

İmamoğlu'na yönelik operasyonlara tepki gösteren CHP'li Özbey, "Sn. Cumhurbaşkanı Adayımızın 31 yıllık diplomasını iptal eden ve onu siyaseten engellemek için hapse attıran bu karanlık er ya da geç sona erecek, ülkemiz asırlık çınarımız Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde aydınlığa kavuşacaktır.  Halkımız 19 Mart başarısız darbe girişimini nasıl bastırdıysa tek adamla mücadelede de omuz omuza yol yürüyecek, saray saltanatını sona erdirecektir" dedi.

Kubilay'ın katilini ziyaret edenlere haddini bildireceğiz

Aydın Pehlivan'ın, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın katili Şeyh Esat Erbili'nin türbesine gittiğini hatırlatan Özbey, "Bizler Cumhuriyet Halk Partisi neferleri olarak, sandıkta yenemeyeceğini anlayınca haksız ve hukuksuzca İmamoğlu’nu hapse attıran AKP ve onun yandaşlarıyla bu köhnemiş düzen değişene dek mücadele etmeye devam edeceğiz. Gericilere baş veren ama boyun eğmeyen Kubilay’ın torunları önce erken genel seçimde ardından yerel seçimde Kubilay katilini ziyaret eden tarikat ve cemaat sevicilere haddini bildirecek" ifadelerini kullandı.

Meclis toplantısında masalara vurarak Pehlivan'ı protesto eden ve ardından toplantı salonunu terk eden meclis üyelerini tebrik eden Özbey, "Meclis üyelerimizi verdikleri haklı tepkiden dolayı tebrik ediyor, Sn. Genel Başkanımız Özgür Özel ve Sn. Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu için verdikleri mücadeleyi kutluyorum" dedi.

Kaynak: BÜLTEN