Batuhan KAYA- CHP İzmir İl Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen CHP Ege Bölgesi İl Başkanları Toplantısı’nın bir durağı da İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi oldu. Egemenlik Evi’nde CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı ziyaret eden CHP Ege Bölgesi İl Başkanları, Başkan Tugay’a tebriklerini iletti.

Ziyarette heyet adına konuşan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, “Öncelikle İzmir bizim yıllardır Ege'de gıptayla baktığımız, her zaman imrendiğimiz, bir şehir. İzmir'i biz bir ev olarak kabul ettiğimizde Denizli'yi de bahçesi olarak gördük yıllarca. Ev böyleyken bahçe niye böyle dedik. Hayıflanıyorduk ama bu hayıflanmamızın sonucunda çeyrek yüzyıl sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin de Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımızın yönettiği, sosyal demokrat, halkçı bir anlayışa kavuşması bizleri mutlu etti. Bizlere esin kaynağı verdiğiniz için başta İzmir örgütüne sonra sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ve Ege bu seçimde hakikaten farkını ortaya koydu. Ege'nin içerisinde bulunan 9 ille beraber Cumhuriyet Halk Partili belediyeler üzerine düşeni eminim ki en iyi şekilde yapacaklar. Yerel iktidar genel iktidarın habercisidir şiarıyla Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in de deyimiyle seçimin bittiğinin ertesi günü bir sonraki seçimin başlangıcının ilk günü şiarıyla biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün de buradayız yarın da burada olacağız. Çok verimli toplantılar gerçekleşiyor ve sizin de görüşlerinizi almak üzere bütün heyet adına da tekrar sizleri tebrik ediyorum ve görevinizde başarılar diliyorum” dedi.

Değerlendirmelerde bulunan Başkan Tugay ise il başkanlarının birlikte bulunmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken, “Bu süreçten sonra sizlerin de kendi illerinizde sağlamış olduğunuzu muhteşem başarılar bize çok büyük gurur ve mutluluk verdi.  Bu başarıyı adeta taçlandırır gibi böyle bir arada olabilmemiz gerçekten çok güzel bir şey. Her şeyden önce şu yolun devamının gelmesini, bu başarıların daha da artarak devamını çok diliyoruz, istiyoruz. Hayatım boyunca ülkemizin aydınlığı, daha demokratik, çağdaş insanlarımızın kadınıyla, genciyle,  her bireyiyle haklarının sahip olduğu bir ülke olması yanında mücadeleye inandık. Bu şekilde bir parçası olmaya çalıştık. Cumhuriyetine inanan insanlarız ve cumhuriyeti kuran partinin bugünkü mirasçılarıyız. Dolayısıyla farklı konumlarda, farklı görevlerde bulunarak bu parçası olduğumuz mücadelenin bugün geldiği nokta hepimiz için gerçekten çok anlamlı ve geleceğe dair de ümit verici” dedi.

“Liderlerimiz olarak ayrı ayrı kıymetlisiniz”

İl Başkanları’na hitaben ayrı ayrı değerli olduklarını söyleyen Tugay, “Bir tarafımız partili, o partili, yüreğimizde sımsıkı savunduğunuz değerlerinizle yolda yürüyoruz. Diğer tarafımızda bir kamusal hizmet görevi gören kamu görevlisi yanı var. Orada da yine kararlı doğru olan neyse onu yapmak için mücadele ediyoruz. Ama bizim için parti çok önemli. Çok yüce bir değer. Ve sizler de liderlerimiz olarak bizim için her birimiz ayrı ayrı kıymetlisiniz.  İl başkanımıza çok teşekkür ediyorum buraya sizleri davet ettiği ve bu birliktelik ortamını sağladığı için.  Buradan tabii ki yapacağımız değerlendirmelerle önümüzdeki dönem için hem partimiz için bir yol haritası çıkarırsınız. Buna eminim.  Bize vereceğiniz görevler vardır.  O görevleri de biz yerine getireceğiz. Ondan da lütfen sizin şüpheniz olmasın. Neticede Ege Bölgesi illerin birbirine çok yakın yaşam tarzına sahipler. İç içe geçmiş kültürel bir dokuya sahipler. Yani İzmir’de Ege Bölgesi'nden herkes yaşar.  Dolayısıyla aslında ortak bir kültürün etrafında toplanmış durumdayız. Aynı şeyler yenir, aynı şeyler kültürel olarak yaşanır. Ege Bölgesi'nin insanları vatanseverdir, cumhuriyetçidir, Atatürkçüdür. Böylesine birbirine benzeyen iller olarak bir arada olmak gücümüze güç katacak diye düşünüyoruz.  Bu buluşmaların devamını diliyoruz” diye konuştu.

Muhabir: Batuhan KAYA