Batuhan KAYA/İz Gazete- CHP Konak Meclis Üyesi Aras Kaynarca, Güzelbahçe’de devlet kurumları tarafından yapılan vurgunları İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde anlattı. Kaynarca, devlet kurumları tarafından Güzelbahçe Belediyesi’ne, “Kreş alanım yok”, “Lojman için arazimde imar değişikliği yapılmasına ihtiyacım var” diye başvurular yapıldığını ve bu başvurular sonucunda belediyenin bu değişikliklere onay verdiğini anlattı. Kaynarca, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geçmiş yıllarda Güzelbahçe Belediyesi’ne “kreş alanım yok” diye başvurduğunu, Güzelbahçe Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim’e kreş alanı için yer gösterdiğini ancak daha sonrasında bu alana Halk Eğitim Merkezi yapıldığını şöyle aktardı:
“Kahramandere Mahallesi’nin imar planları 1996 yılında yapılıyor ve spor tesis alanları var. Bu alanlar 1996’dan bu yıla kadar sağa salim geliyorlar çünkü imar planları şehircilik ilkelerine göre yapılmış ve tüm sosyal donatılar için yer ayrılmış. Bunların hepsi yapılmak üzere beklerken yolda başına bir şeyler geliyor. Bundan önceki bazı okumaları da hemen değerlendirmek lazım. 2016’da belediyenin olan bir alan için İlçe Milli Eğitim ‘kreş alanım yok’ diyor ve alan tahsis ediliyor, sonrasında ise Halk Eğitim yapılıyor. Kurum kuruma yalan söylememesi lazım ama söylemiş. Emsal de tam kullanılmamış ama yapılmış. Kamu kaynakları verimli kullanılmamış.”
Lojmanlar 2. 3. kişilere satılıyor!
Kaynarca, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kuruma ait olan bir arazi için lojman yapılabilmesi adına “imar düzenlemesi” talebinin Güzelbahçe Belediyesi tarafından onaylandığını, bu lojmanların öncelikli olarak kurumun personellerine daha sonrasında ise personeller tarafından 2. ve 3. kişilere satıldığını ifade ederek, “Karayollarına ait bir alan var ve Lojman yapılma imkanı var, kurum belediyeye başvuruyor ve ‘imar lazım’ diyor. Lojmanlar yapılıyor, şimdi satılık durumda. Kamu kurumuna ait lojmanlar yapılacak diye bir plan yapıyorsunuz fakat kurum çalışanları olmak üzere öncelikli satış gerçekleştiriliyor sonra bu mülkler 2’nci ve 3’üncü kişilere satılıyor. Spor tesisi alanları konuta dönüştürülüyor ve bu alanın yerine başka bir alan da ayrılmıyor” şeklinde konuştu.