Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi'ye geçtiğimiz günlerde suikast hazırlığı yapıldığı, suikastı planladığı öne sürülen ekibin çökertildiği 7 kişinin ise tutuklandığı ortaya çıkmıştı. 
Bunun üzerine AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Gazze'de yapılan katliamlar nedeniyle Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi'ye yüklenmiş "Utanman var ise bu katliamcılara sessiz kalmazsın!" demişti. 

Kendi sorumluluğunu örtmek için şov yapmış

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, AKP’li Eyyüp Kadir İnan’ın bu açıklamasına tepki gösterdi. Polat, “AKP’nin ergen milletvekili yine kendi sorumluluğunu örtmek için şov yapmış, eğer derdi gerçekten Filistin’de ki masumlar olsaydı önce İsrail’le ticareti kesmeyen ağababalarına iki kelam ederdi” dedi.

Eskinazi bu toprakların insanıdır

Polat sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: “AKP’nin ergen milletvekili yine kendi sorumluluğunu örtmek için şov yapmış, eğer derdi gerçekten Filistin’de ki masumlar olsaydı önce İsrail’le ticareti kesmeyen ağababalarına iki kelam ederdi. Daha dün İsrail’e petrol satan bir firmayı protesto edenlerin evlerinin basılmasına ses çıkarırdı. İsrail’e yakıttan,bomba hammaddesine kadar her türlü savaş desteğini veren iktidarın vekili utanmadan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını sadece İsrail’in Fahri Konsolosu olduğu için tehdit edebiliyor, hedef gösterebiliyor. Onun dilinden söyleyelim biz de “sende utanma olsa vatandaşı hedef göstereceğine İsrail’le ticareti kesmeyenlere iki çift laf ederdin.
Jak Eskinazi bu toprakların insanıdır bu topraklar için var gücüyle çalışır ve yalnız değildir.”

İnan’dan küstah yanıt: Savunmak sana mı düştü

İnan’dan CHP’li Polat’a yanıt geldi. İnan,sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımda  “İşgalci İsrail'e zalimliğini haykırdık, cevap Mahir bey’den geldi. Akrabalarını belediyelerde işe koymaktan kafasını kaldıramayan Mahir bey, soykırımcı bebek katili İsrail'i savunmak sana mı düştü? Buyur git Adalet Divanı'na tutuklama kararı verilen Netanyahu'nu savun, İsrail'e daha şirin gözükürsün! Biz dışarıda İsrail ile içeride İsrail destekçileriyle mücadele etmeye devam edeceğiz. Senin gibileri daha fazla rahatsız edeceğiz bunu bil.  Varsın soykırım şebekesinin sözcülüğüne soyunan Mahir Bey rahatsız olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ