AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te düzenlenen kamu ve özel sektör yatırımları toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Eski Türkiye geçmişte kaldı. Yokluk ve yoksulluğun olduğu günler bitti" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Türkiye’nin son 20 yılda büyük bir dönüşüm yaşadığını ve bu süreçte vatandaşların yaşam kalitesinin arttığını savundu.

Milyonlarca emekli 12 bin 500 lira ile hayatta kalmaya çalışıyor

Bu açıklamaların ardından CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan’a sert eleştirilerde bulundu. Yücel, Türkiye'deki yoksulluk ve açlık sınırlarının geldiği noktanın altını çizerek, "Yoksulluk sınırının 65.000 TL, açlık sınırının ise 19.500 TL olduğu Erdoğan yönetimindeki 2024 Türkiye'sinde, çalışan nüfusun yarıdan fazlası 17 bin TL, milyonlarca emekli ise 12.500 TL ile hayatta kalmaya çalışıyor" dedi. 

"Erdoğan, yokluk, yoksulluk, açlık ve sefaletin Türkiye'deki mimarıdır"

Yücel, "Görevde olduğu süre boyunca besleyip büyüttüğü, koruyup kolladığı sadece tarikat, cemaat, yandaş ve 5'li çete olan Erdoğan'ın halk yığınlarını birleştirdiği tek ortak nokta yoksulluk ve sefalettir! Yokluk ve yoksulluğun olmadığı tek yer, Beştepe'ye kurdukları israf yuvası saraydır. Erdoğan, yokluk, yoksulluk, açlık ve sefaletin Türkiye'deki mimarıdır." ifadelerini kullandı.

İşte Yücel'in sosyal medya paylaşımı: 

Deniz Yucel Eie Aciklama

Muhabir: Eylül Sansür