Çiğli Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin belediye önünde eylem düzenlemesinin ardından Başkan Onur Emrah Yıldız, belediye şirketlerinden işçi çıkarılmasına ilişkin açıklama yapmıştı. 
Çiğli'nin eski Belediye Başkanı Utku Gümrükçü Çiğli Belediyesi'nden işten çıkarılan işçiler ile ilgili sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Gümrükçü, “Belediye Başkanlığım döneminde değil yurtdışında bulunup işe gelmeyen, bir tek bankamatik çalışan bulunmamıştır. Ben Sayın Onur Emrah Yıldız’ın rakamlar ve olaylar üzerinde yanlış bilgilendirildiğini inancındayım. Kamuoyu önünde daha önce söz verdiğim gibi kendisine yardımcı olabilmek amacıyla telefonum her an açıktır. Yanlış hesabın Bağdat’tan dönmesi dileğimle…"

Eski Başkan Gümrükçü'nün açıklaması şu şekilde:

"2019 yılında Çiğli Belediye Başkanlığı görevine geldiğimizde belediye şirketlerimizde toplam 1075 personel çalışmaktaydı. 2024 yılında belediyeyi devrettiğimizde ise bu rakam 1520 olmuştur. İddia edilenin aksine Onur beyin adaylığının açıklandığı 1 Şubat 2024 tarihinden 5 Nisan 2024 tarihine yeni alınan personel sayısı ise sadece 40 kişidir. Ve yukarıda verdiğimiz 1520 rakamına dahildir. Yani son aldığımız 40 kişi ile birlikte 5 senede net personel artışı 445 kişidir. 

İşe alınan kişi sayısı nüfus ile orantılı

Göreve geldiğimizde yurttaşlarımıza hizmet veren müdürlük sayısı x iken şimdi y olmuş, Çiğli nüfusu da 190 binlerden 220 bine yükselmiştir.

Yurttaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için Kamer Genç Parkı ve Sosyal Tesisi, Egekent Flamingo Kadın Yaşam Merkezi, Spor Tesisleri ve Emekli Evi, 4 Katlı Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi, Astronmi Havacılık ve Uzay Kampüsü, Uğur Mumcu Semt Merkezi ve Kaklıç Sanat Akademisi Akademisi gibi yatırımları düşünürsek boş binalar değil kaliteli hizmet veren binalar yaratabilmek için ek istihdam yapmak mecburidir.

 ⁠Yeni verilen hizmetlere bir örnek olarak 2 seneye yakın hizmet veren fizik tedavi merkezi ya da Otizmli çocuklar ya da konuşma güçlüğü çeken yaşlılar için açtığımız Akademik Terapi Merkezi sayılabilir. Ya da 5 senede belediyemiz bünyesinde verilen kurslarda 8 branş ve 400 öğrenciden 30 un üzerinde branş ve 6000 sporcuya çıkardığımız sportif hizmetler sayılabilir…

Hizmet Kalemi, Nüfus Sayısındaki artış, Müdürlük sayısı, Hizmet Binası sayısı hesaba katıldığında 5 senede %36 civarında çalışan artışı kabul edilebilir bir rakamdır.
⁠Personel sayımız benzer nüfusa sahip ve yüzölçümü Çiğliden küçük komşu ilçelerden daha aşağıdadır.

Tek bir bankamatik çalışan bulunmamıştır

 Belediye Başkanlığım döneminde değil yurtdışında bulunup işe gelmeyen, bir tek bankamatik çalışan bulunmamıştır.
Ben Sayın Onur Emrah Yıldız’ın rakamlar ve olaylar üzerinde yanlış bilgilendirildiğini inancındayım. Kendisini yanlış bilgilendiren ya da basit toplama hesaplarını bilerek veya bilmeyerek yanlış yapan kişilere danışmak yerine, aynı partiden olmamız ve Babasının siyasi yaşamında katkısı olan bir kıdemli partilisi olarak parti içi konuları basın önünde paylaşmak yerine benimle iletişime geçmiş olmasını beklerdim. Kamuoyu önünde daha önce söz verdiğim gibi kendisine yardımcı olabilmek amacıyla telefonum her an açıktır. Yanlış hesabın Bağdat’tan dönmesi dileğimle…"

Kaynak: HABER MERKEZİ