Batuhan KAYA/İz Gazete- Tüm-Bel Sen İzmir 2 Nolu Şube ile Çiğli Belediyesi arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sona erdi, sendika ile belediye arasında anlaşma sağlandı. İmzalanan TİS’e göre Çiğli Belediyesi emekçileri birçok kazanım elde etti. Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde “yasal sınır” tartışmaları nedeniyle krize sebep olan Sosyal Denge Tazminatı, 21 bin TL oldu.

Çiğli Belediyesi emekçileri, imzalanan TİS ile kadın çalışanlar için olmak üzere ücretsiz HPV aşısı da olmak üzere birçok kazanım elde etti. Bir sosyal medya platformunda yeni TİS imzalandığını duyuran Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “İşçilerimizden sonra memurlarımızı da enflasyona ezdirmemek için önemli bir adım attık. TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Sayın Erdal Bozkurt; 2 No’lu Şube yöneticileri ve iş yeri temsilcilerimizin katılımlarıyla toplu iş sözleşmemizi imzaladık” ifadelerini kullandı.

Yıldız konuşmasının devamında, şu ifadeleri kullandı: “Emekten yana, emek örgütleriyle uzlaşı ve uyum içinde olmaktan vazgeçmeyeceğim. Verdiğim sözleri tutuyor olmaktan mutluyum ve yeni iş sözleşmemizin tüm çalışma arkadaşlarıma iyilik ve güzellikler getirmesini diliyorum”

Çiğli’ye “Mobbingle Mücadele Kurulu”

TİS’teki maddelerden birine göre Çiğli Belediyesi’nde “Mobbingle Mücadele Kurulu” kurulacak ve bu kurul, belediye içerisindeki mobbing olayları ile mücadele ederek, huzurlu bir çalışma ortamı oluşmasına katkı sunacak. Ek olarak belediye çalışanlarının liyakate dayalı şekilde terfi alabilmesine olanak sağlayan “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı” da getirilecek. 

Cigli

Çiğli’de kadınların yüzü gülecek!

Çiğli Belediyesi’nin kadın emekçileri de TİS ile birçok kazanım elde etti. Ücretsiz HPV aşısının yanı sıra regl izni, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde izin, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimi ve çocuğu olanların işe 1 saat geç girip 1 saat erken çıkmasını içeren maddeler TİS’te yer aldı. 

Dezavantajlı kesimlere ayrıcalık

Yine imzalanan TİS’e göre engelli Çiğli Belediyesi çalışanları, Dünya Engelliler Günü’nde izinli olacak. Şehit ve Gazi yakınları ise 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nde izinli olacak.

Muhabir: Batuhan Kaya