Semra İĞTAÇ- İzmir Barosu'nun Ekim ayında gerçekleştireceği Genel Kurul için Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, başkan adayını belirledi. Grubun başkan adayı olarak seçilen Av. Sercan Altunordu, "Kazanan Cumhuriyetçi avukatlar olacak. Kazanan İzmir Barosu avukatları olacak," dedi. İz Gazete olarak, Av. Talih Uyar’ın katılımıyla Türkhan Saylan Kültür Merkezi'nde Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu tarafından düzenlenen ve Yargıtayın İcra ve İflas Hukukuna İlişkin Çok Önemli Son İçtihatları konulu seminere katıldık. Geniş katılımın olduğu ve konuşmacı Talih Uyar’a yoğun ilgi gösterildiği seminerde avukatlar icra iflas hukuku konularında yeni bilgiler edinme fırsatı buldular. Ayrıca, Av. Sercan Altunordu ile özel bir röportaj gerçekleştirdik ve kendisine merak ettiğimiz soruları yönelttik.

Bize kendinizi tanıtabilir misiniz? Baro siyasetine ne zaman başladınız? İzmir Baro Başkanlığı'na aday olmaya nasıl karar verdiniz?

1988 İzmir doğumluyum. Lisans eğitimimi Çankaya Üniversitesi’nde tamamladım. 2012 yılından bu yana İzmir Barosu bünyesinde serbest avukat olarak mesleğimi icra etmekteyim. İzmir Barosu bünyesinde avukatlık stajına başladığım günden bu yana, yanında staj yaptığım üstadlarımın da mensubu olduğu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nda yer almaktayım. 2014 yılında grubumuzun yönetime gelmesinin ardından İzmir Barosu bünyesinde kurulan Genç Avukatlar Meclisi’nin kuruluşunda kurucu başkan olarak aktif rol aldım ve iki dönem başkanlığını yaptım. Baro bünyesinde bulunan komisyonlarda aktif olarak çalışmalarımı sürdürdüm ve Türkiye Barolar Birliği KVKK komisyonunda eğitmen olarak yer aldım. Ülke genelinde çok sayıda baroda meslek içi eğitim çalışmalarında eğitmen olarak bulundum. Mesleğe adım attığım ilk günden bu yana baro siyasetinin tam ortasında yer almaktayım. Bu sürecin sonunda, bu yıl yapılacak İzmir Barosu seçimli olağan genel kurulunda başkan adayı olmaya karar verdim. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak yaptığımız ön seçimde, grubumuzun başkan adayı olarak seçildim. Bugün düzenlediğimiz eğitim çalışması da grubunuzun hizmet anlayışının bir yansımasıdır. Meslektaşlarımıza katkı sağlayacak bu çalışmaları düzenlemeye bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz. 

Adaylık çalışmalarınız nasıl gidiyor? İstediğiniz kitleye ulaşabildiniz mi?

İzmir Barosu’nun en büyük ve köklü grubu olan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak, yaklaşan baro seçimlerine birlik ve beraberlik içinde güçlü ve dinamik bir şekilde giriyoruz. Artan meslektaş sayısını da göz önünde bulundurarak, tüm meslektaşlarımıza ulaşarak grubumuzu, geçmişte yaptığımız hizmetleri ve gelecekteki planlarımızı anlatmak için çalışmalara başladık. Seçime kadar tüm meslektaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz.

Seçimi kazandığınız takdirde nasıl bir yönetim sergileyeceksiniz?

Seçimi kazandığımız takdirde, baromuzun dar grup yaklaşımı ile yönetme anlayışını terk edip, tüm meslektaşlarımızın katılımını sağlayarak baromuzu yönetmeyi hedefliyoruz. “Geçmişten Bugüne Baro Avukat İçindir” anlayışı ile hareket eden grubumuz, yönetime geldiğimizde de  meslek ve meslektaşa hizmet amacıyla çalışmalarını sürdürecektir.

Meslektaşlarınızın en önemli sorunu sizce nedir?

Meslektaşlarımızın en büyük sorununun mesleğin itibarsızlaşması ve ekonomik zorluklar olduğunu düşünüyorum. Yönetime geldiğimizde, stajyer avukatlar ve avukatlara yönelik yeni gelir kaynaklarının sağlanması için ciddi girişimlerimiz olacak.

Mesleğe yeni başlayan avukatlara yönelik ne gibi çalışmalar yapacaksınız?

Mesleğe yeni başlayan avukatların en önemli sorununun ekonomik zorluklar olduğunun farkındayız. Bu noktadan hareketle genç meslektaşlarımıza yönelik gelirlerini arttırıcı projelerimizi hayata geçireceğiz. Cmk ve adli yardımdan daha çok yararlanıp daha kısa sürede ücretlerin tahsil edilmesini sağlayacağız. Genç meslektaşlarımız için pozitif uygulamaları birer birer ve seri halde hayata geçireceğiz. Genç meslektaşlarımızın ofis ihtiyaçlarına yönelik geçmişte hayata geçirdiğimiz ve tüm barolara örnek olan ancak son dönemde ne yazık ki atıl durumda olan Genç Ofis projesini yeniden bayraklı bölgesinde hayata geçirip bu soruna çözüm bulacağız. Genç meslektaşlarımızın ofis açma süreçlerindeki ihtiyaçlarına yönelik birçok işletmeyle anlaşmalar yaparak meslektaşlarımıza yardımcı olacağız. Meslektaşlarımıza yönelik nitelikli ve yenilikçi eğitim çalışmalarımızla onlara formasyon kazandırıp hukukun diğer dallarından da gelir elde etmelerini sağlayacağız.

Bu dönem baro seçimlerinde kaç aday yarışacak?

Bu yıl seçimlerde şu ana kadar adaylığını açıklamış üç başkan adayı yarışacak gibi görünüyor. Çağdaş Avukatlar Grubu başkan  adayı Av. Sefa Yılmaz, İzmir Avukat Hareketi Grubu başkan adayı Av. Banu Aşkın İnce ve Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu başkan adayı olarak ben Sercan Altunordu seçimlerde yer alacağız.

Yönetim kurulu listenizi oluştururken nelere dikkat ettiniz?

Yönetim kurulu listemizi özenle hazırlıyoruz. Biz baro yönetme tecrübesi olan bir grubuz. Bu nedenle listemizi hem tecrübeli hem de tüm mesleki kıdemdeki meslektaşlara  erişebileceğimiz ve onların yönetimde söz sahibi olacağı şekilde hazırlıyoruz. 

Son sözleriniz nelerdir?

Tek amacımız olan mesleğe ve meslektaşa hizmet anlayışıyla çıktığımız bu yolda, İzmir Barosu üyesi tüm meslektaşlarımıza hak ettikleri ve özlem duydukları hizmeti tekrardan getireceğiz. Geçmişte olduğu gibi bizim yönetimimizde İzmir Barosu üyesi olmanın ayrıcalık olduğunu tüm meslektaşlarımız hissedecek ve yaşayacaklar. Türkiye’nin en büyük üçüncü barosu olan ve geçmişte tüm yeniliklerin öncüsü olan baromuzu yeniden bu kimliğe büründüreceğiz. Ülke genelinde başlayan değişim hareketi, İzmir Barosu seçimlerinde de hissedilecek. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu birlik ve beraberliğin gücüyle tekrardan yönetime gelecek.

Muhabir: Semra İğtaç