Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, bir döneme damgasını vurmuş oyunculardan biriydi. Peki Cüneyt Arkın kimdir? Cüneyt Arkın neden öldü? Cüneyt Arkın kaç yaşında öldü? Sizin için araştırdık...

Yeşilçam'ın usta oyuncularından biri de Cüneyt Arkın'dı. Arkın'ın gerçek adı ise Fahrettin Cüreklibatır'dır.

Arkın 7 Eylül 1937 yılında Eskişehir'de doğdu. Türk doktor, oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmendir. Arkın, 1963-2021 yılları arasında 330 sinema filmi, dizi ve tiyatro oyununda rol aldı.

Arkın; Malkoçoğlu, Kara Murat ve Battal Gazi gibi birçok tarihî filmde "yenilmez kahramanı" ve toplumsal filmlerin "iyi kalpli", "yiğit direnişçisi", "yardımsever" ve "adaletli" karakterlerini canlandırdı. Aralarında Deli Şahin, Dünyayı Kurtaran Adam, Gırgır Ali ve Son Kahramanlar gibi birçok filmin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Arkın; Küskün Çiçek, Vatandaş Rıza ve Kartal Murat gibi filmlerin yapımcısı olarak yer aldı.

Medrano Sirki dahil birçok sirkte çalışan Arkın, binicilik ve karate'de uzmanlaştı ve burada öğrendiği teknikleri sinemada kullandı. Dublör kullanmadığı için tehlikeli sahnelerde pek çok kez kemikleri kırıldı, omuriliği zedelendi ve sakatlandı.

İlk kez 1969 yılında İnsanlar Yaşadıkça filmi ile 6. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü. 1972 yılında Yaralı Kurt filmi ile Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazandı. Arkın aynı zamanda 2021 yılında sinema kategorisinde Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne değer görüldü.

Cüneyt Arkın ne zaman öldü?

Arkın, 28 Haziran 2022 tarihinde İstanbul'da 84 yaşında öldü ve Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Cüneyt Arkın neden öldü?

Cüneyt Arkın kalp durması rahatsızlığı sonucu hayatını kaybetti.

Kaynak: Haber Merkezi