Orçun BULDAÇ- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "anayasanın ilk dört maddesi kaldırılmalı" söylemleri ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, "Anayasa’nın dördüncü maddesi, devletin temel niteliklerinin, resmi dilinin, bayrağının ve üniter yapısının korucu zırhıdır ve güvencesidir. Bu güvenceyi hedef almak devletin kuruluş ilkelerini ve temel niteliklerini hedef almaktır." ifadeleri yer aldı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Anayasamızın dördüncü maddesi, devletin temel niteliklerini, resmi dilini, bayrağını, ulusal marşını ve başkentini düzenleyen ilk üç maddesinin değiştirilemeyeceğini ve değiştirilmesinin teklif bile edilemeyeceğini düzenler.

Anayasa’nın dördüncü maddesi, devletin temel niteliklerinin, resmi dilinin, bayrağının ve üniter yapısının korucu zırhıdır ve güvencesidir. Bu güvenceyi hedef almak devletin kuruluş ilkelerini ve temel niteliklerini hedef almaktır. Bu değişikliği önermek gericiliğe ve bölücülüğe hizmet eder ve bu değişikliği öneren siyasal partilerin demokratik siyasal hayatta yeri olmamalıdır.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını gereğini yapmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Muhabir: Orçun BULDAÇ