Muğla’nın Datça ilçesinde sabah saatlerinde denize giren vatandaş, arkadaşları tarafından denizde ölü bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Bodrum’dan tatil için Datça ilçesine gelen Necati Büyükkaya, Bülent Gamsızoğlu ve Muzaffer Talip otelde kalacak paraları olmadığı için İskele Mahallesindeki bir otelin arkasında bulunan ve denize bakan ağaçların altında battaniye üzerinde sabahladılar.
Necati Büyükkaya’nın sabah denize balık tutmak için olta attığı sırada sendeleyerek yere düştüğünü belirten arkadaşları “iyiyim” diyerek denize girdi. Bulundukları yerden 50 metre ileride denize giren ve Necati Büyükkaya’nın bir süre sessiz kalması üzerine arkadaşları tarafından denizde ölü bulundu.

Bir günde ikinci ölüm

Muğla’nın Datça ilçesinde denizde yüzüstü hareketsiz bir şekilde yatan şahsın boğulduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, 80 yaşındaki İbrahim Adanır Datça Kargı mevkiindeki evinden ayrılarak denize yüzmeye gitti. Bir süre sonra Adanır’ın deniz yüzeyinde yüzüstü hareketsiz yattığını gören bölgedeki bir restoranın çalışanları Adanır’ı denizden çıkardı. Yaşlı adamın hareketsiz olduğunu gören çalışanlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Bölgeye gelen sağlık ekipleri yaşlı adamın boğularak hayatını kaybettiğini tespit etti. Yaşlı adamın cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı.

Kaynak: İHA