1998 yılında yap-işlet-devret modeliyle hizmete açılan İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin son aylardaki içler acısı hali ve kötü görüntüsü çok tartışılırken, adeta kendi haline bırakılan otogarın bakımsızlığı her kesimin tepkisini çekiyordu.

Son olarak önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, otogarı işleten İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri A.Ş.'nin (İZOTAŞ) 25 yıl önce kazandığı ihalenin süresinin dolduğunu, buna rağmen firmanın otogarı boşaltmadığını açıklamıştı.

Otogarda tadilat hareketliliği

Davalık olan bu sürecin ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Öncelik hakkı bulunan söz konusu firma, İzmir Otogarı'nda bakım çalışması başlatırken, otogarda şu sıralarda hummalı bir çalışma var. Ana bina komple boyanırken, otogar içerisinde de boya ve tadilat işlemlerinin yapıldığı gözlemlendi.

Otogarın sözleşmesini pandemi nedeniyle aksamaları da sebep göstererek 7 yıl uzatmak isteyen İZOTAŞ, aydınlatma konusunda da bazı çalışmalar yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önümüzdeki günlerde otogara bir heyet göndereceği öğrenilirken, firmanın "yerinde yenileme" yapmak istediği öğrenildi.

İZOTAŞ'ın projesi hazır, etap etap yenilemenin sunumunu yapacak

"Yerinde yenileme" önerisiyle büyükşehir heyetinin karşısına çıkacak olan firmanın, bu konuda yeni bir proje çizdirdiği, etap etap otogarı yenilemek istediği ifade edildi. Otogardaki çalışmaları aksatmadan 2.5 yıl içerisinde terminali baştan sona yenilemek isteyen firmanın, bu görüşmelerle yeni bir sayfa açmak istediği de aktarıldı.

Otogar hakkında yeni bir ihalenin mi yapılacağı, yoksa firmanın 7 yıl sözleşmeyi uzatma talebinin kabul edilip edilmeyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Kaynak: İHA