Sosyal medya hesabından Halk Kart desteği ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, " İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın gıda, kırtasiye, yakacak ihtiyaçlarını anlaşmalı işyerlerinden kolaylıkla karşılayabileceği Halk Kart ile yüzleri güldürmeye devam ediyoruz. Her şey daha güzel daha mutlu bir Bayraklı için." ifadelerini paylaştı. 

Bayraklı'da Halk Kart dönemi başladı 

Sosyal dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinden biri olarak öne çıkan Bayraklı Belediyesi’nin Halk Kart uygulaması ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılayarak, yaşam kalitelerini artırma şansına sahip olabiliyor. Halk Kart ile gıda, kırtasiye, yakacak gibi temel gereksinimlerin, anlaşmalı iş yerlerinden rahatlıkla temin edilebiliyor. Bayraklı Belediyesi’nin Halk Kart uygulaması sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Halk Kart başvuru noktaları

Aşağıda yer alan başvuru noktalarından herhangi birinde, Halk Kart için gerekli belgeleri sunabilir ve başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz;

Cengizhan Mahallesi Semt Merkezi:
Adres: 1615/17 Sk. No:30
Muhittin Erener Mahallesi Semt Merkezi:
Adres: 2071 Sk. No:1/2
Nafiz Gürman Mahallesi Semt Merkezi:
Adres: Kubilay Cad. No: 73 Kat:2
Onur Mahallesi Semt Merkezi:
Adres: 7365 Sk. No:2
Osmangazi Mahallesi Semt Merkezi:
Adres: Yavuz Cad. No:321 Çınar Cafe Yanı
Alpaslan Mahallesi Semt Merkezi:
Adres: Şehit Ümit Boz Sosyal Tesisleri 1637/16 Sokak No: 3 Çiçek Mahallesi
Gümüşpala Mahallesi Semt Merkezi:
Adres: 7019 Sk. No:50/A

Halk Kart’tan kimler faydalanabilir?

Bayraklı Belediyesi tarafından maddi durumu yetersiz olan ailelere verilen bir sosyal yardım kartı olan Halk Kart, sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlar, belediye tarafından belirlenen anlaşmalı iş yerlerinden gıda, kırtasiye ve yakacak gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Halk Kart başvurusu nasıl yapılır?

Halk Kart’tan faydalanmak isteyen vatandaşlar, belirlenen başvuru noktalarına giderek başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında istenen evraklar ise kimlik ve gelir durumu gibi belgelerdir. Daha önce yardımlardan faydalanan vatandaşların da bu süreçte yeniden başvuru yapması gerekmektedir.


Halk Kart’ın sağladığı avantajlar

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için büyük avantajlar sunan Halk Kart ile anlaşmalı iş yerlerinden yapacakları alışverişlerde, kartlarına yüklenen bakiye ile temel ihtiyaçları karşılayabilecekler. Böylece, maddi durumu iyi olmayan aileler ekonomik olarak rahatlar ve günlük yaşamlarını daha huzurlu bir şekilde sürdürebilecek. Aynı zamanda gıda alışverişi ile sınırlı kalmayan Halk Kart, kırtasiye ve yakacak gibi ihtiyaçların da karşılanabilmesine olanak sağlamaktadır.

Muhabir: Eylül Sansür