SEMRA İĞTAÇ- İzmirli gazeteci, savaş muhabiri ve anchorman Korcan Karar, Çeşme'de belediye kafesinde 3 liraya çay içen emeklilerin durumu ve Türkiye genelindeki ekonomik sorunlar hakkında İz Gazete'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karar, “Türkiye'de pahalılık, Türkiye'de satın alamamazlık, Türkiye'deki para değerlerinin ve dağılımının farklı bir şekilde yönlendirildiği bir dönemde bu tabii ki Çeşme'ye de gider, bunun artçıları,” şeklinde konuştu.

Emekliler belediye kafesini tercih ediyor

Emeklilerin Çeşme'de belediye kafesini tercih ettiklerini söyleyen Karar, “Burası belediye kahvesi. Emekliler burada. O zaman emekliler Çeşme'ye gelebiliyor çünkü buraya mecburen geliyorlar. Oradaki kahveye gidemediği için bu kahveye geliyorlar. Oradaki kahvede 60 liraya çay çıkıyor. Belediye kafesinde 3 lira.” dedi.

Türkiye genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıların yazlık bölgeleri de olumsuz etkilediğini vurgulayan Karar, "Bakın bugün bu yazlık bölgelerde bir gece konaklama 5 bin TL. Kaç kişi Türkiye'de bir geceye 5  bin TL otel parası ödeyecek güce sahip ve kaç kişi günde 5 bin TL'ye kazanıyor? Bu problem Çeşme'nin problemi değil, Türkiye genelinin problemidir." şeklinde konuştu.

Esnaf da zor durumda

Çeşme'deki esnafın da zor durumda olduğu belirten deneyimli gazeteci, “Burada esnafın da toplam 90 günü var. Bu 90 gün içinde ne yaptıysa yaptı, yapamadıysa da zaten bu sezonu kaybetmiş durumda. Gerçek olan fiyatların çok yüksek olması. Benzin fiyatları da etkili oldu. İzmir merkezden Çeşme'ye gelip gitmek, küçük bir arabayla bile 2 bin TL’ye mal oluyor. Orta kesim buraya bir günlüğüne gelip yemek yiyebiliyordu, şimdi bu mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Karar, Türkiye'deki ekonomik sorunların sadece Çeşme'yi değil, diğer tatil bölgelerini de olumsuz etkilediğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Bu pahalılık Türkiye'nin problemi. O yüzden de buraya, Çeşme'ye, Bodrum'a ve diğer tatil bölgelerine yansıyor."

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ