Kahramanmaraş merkezli deprem, Hatay’ı büyük ölçüde etkileyerek binlerce binayı yıktı ve yaklaşık 25 bin kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. 55 yaşındaki Ali Bozoğlan, evi yıkıldıktan sonra ruhsal olarak zor günler geçirmeye başladı. Depremin etkisinden kurtulmak ve insanlar arasındaki kalabalıktan uzaklaşmak isteyen Bozoğlan, 2 yıl önce mağaraya yerleşmeye karar verdi. Deprem sonrası evini terk eden Bozoğlan, huzurunu ve sakinliğini mağarada bulduğunu belirtti.
Huzuru mağarasında buldu
Defne Kaymakamlığı tarafından kendisine konteyner verilmek istendiğini söyleyen Bozoğlan, "Depremden sonra 2 yıldır burada yaşıyorum ve bu mağarada huzuru buldum. Burada binlerce yıldır var olan bir yer, yıkılmadı. Kendimi mağaraya verdim çünkü burada mutlu oldum. Mağarada bütün ihtiyaçlarımı karşılıyorum; bulaşık yıkıyorum, temizlik yapıyorum ve yemek hazırlıyorum. Huzur içinde yaşıyorum. Herkesten uzak ve doğayla iç içeyim" dedi.
Bozoğlan, mağarada yaşamaya devam ederken zaman zaman çevreden gelen eleştirilerle de karşılaşıyor. "Eğitimsiz insanlar, mağarada yaşamamı garipsiyor. Çünkü benimle oturmadıkları ve tanımadıkları için farklı yorumlar yapıyorlar. Ama ben farklı bir insan olduğum için bu hayatı tercih ediyorum" dedi.
Zorluklara rağmen mağarada yaşamaya devam ediyor
Ali Bozoğlan, mağarasında karşılaştığı bazı zorlukları da paylaştı. "Buraya çok misafir geliyor. Geçenlerde Gaziantep'ten bir çift mağaramda kaldı. İçeriye pencere olmadığı için ortam sıcak kalıyor, ben de soğuklardan etkilenmiyorum. Mağaraya bazen yılanlar ve fareler de geliyor ama onlarla da başa çıkıyorum. Yılanı yatağımda gördüm, ona dua ettim ve dışarıya bıraktım. Mağara hayatını herkes sürdüremez, ama ben burayı seviyorum" şeklinde konuştu.
Mağarasındaki elektrik sorununa da değinen Bozoğlan, güneş paneli kullanma arzusunu dile getirdi. "Güneş paneli kullanarak çamaşır makinesi ve buzdolabı çalıştırmak istiyorum. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarımı burada rahatça karşılıyorum. Hayırseverlerin yardımlarıyla motosikletimle mağarama geliyorum. Tuvalet için bir fosseptik çukuru açmaya çalıştım ama köyün borularını kırdım. Bu konuda da bir çözüm arayacağım" diyerek yaşam koşullarını iyileştirmek için çaba gösterdiğini ifade etti.
Mağara hayatını herkes yaşayamaz
Bozoğlan, mağarasında yaşamaktan mutluluk duyduğunu, aynı zamanda hayatını burada sürdürebilmek için farklı bir insan olduğunu belirtti. "Evliyim ve 3 çocuğum var. Ama mağara hayatını herkes yaşayamaz. Ben bu yaşamı seviyorum çünkü burada huzuru buldum. Deprem ve sonrası zor bir süreçti ama burada doğayla iç içe olmak, bana iyi geldi" diyerek mağarasını terk etmemekle ilgili aldığı kararı paylaştı.