Konuk sanatçı, bu yıl Yunanistan’da 20 konser vereceğini belirtip, sahnede dengeleyici olması açısından bir Yunan bayrağı talep etti. Ancak hem o ölçülerde bir bayrak bulunamadığından hem de organizasyon komitesinin de bunu reddetmesi ile kriz çıktı.

Ceşmede Yunan Kirizi Iag

Sanatçı, Atatürk ve Türk düşmanı olmadığını ancak kariyerini de düşünmek zorunda olduğunu belirtince konser iptal oldu. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli sahneye çıkıp kendisinin Çeşme'den derhal ayrılmasını istedi. Denizli, şu ifadeleri kullandı: 

 “Bu bir yardım konseri. Burada belediyenin hiçbir menfaati yok. Bu çocuklar ve eğitim için verilen bir konser. Türk Eğitim Vakfı yetkilileri bize sahnede Despina Vandi’ye yer vermek istediklerini söylediler. Biz belediye olarak elimizden geldiğince destek olduk. Daha sonra sahneye çıkmadığını, Türk bayrağı ve Atatürk posterlerinin inmesini istediğini söylediler. Biz bu toprakları kazanmak için çok fazla şehit verdik. Bizim topraklarımızda, benim belediye başkanı olduğum bir kentte hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye yeltenemez. Bunu aklından da geçiremez. Hanımefendi diliyorum ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin. Ama dilerim bir daha gittiği hiçbir ülkede bir ülkenin kanla elde edilmiş bayrağını indirmeyi aklından dahi geçirmez. Dilerim bu ona tarihi bir ders olur. Ben hanımefendi adına utanıyorum.”

Lal Denizli Protestosuu

Konser iptal olunca, Despina Vandi için toplanan kitle defalarca 10. Yıl marşı ve Parla şarkısını söyleyerek tepki gösterdi. Konuşmanın ardından konser, TEV korosunun seslendirdiği şarkılarla devam etti.

Koser Iptaa

Lal Denizli: Müsaade etmem

İz Gazete Genel Koordinatörü Özgür Coşkun’a demeç veren Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, olay hakkında şu ifadeleri kullandı: “Amfi Tiyatro’yu ücretsiz olarak verdim. TEV’in organizasyonuydu. Çeşme’deki yangın nedeniyle hiçbir organizasyona katılmıyordum, rica üzerine geldim. Organizasyon sırasında Yunan sanatçının, Atatürk posteri ile Türk Bayrağının indirilmesini istediğini öğrendim. Kesinlikle karşı çıkarak, Yunan sanatçının Çeşme’yi terk etmesini istiyor. Ben belediye başkanı olduğum sürece Türk Bayrağını ve Atatürk posterini kimsenin indirmesini müsaade etmem” dedi.

TEV'den konser açıklaması

Vakfın İzmir Şubesi Başkanı Gülnur Sonbayraktar, son dakikada elde olmayan nedenlerle sanatçının konsere çıkamadığını, isteyenlere biletlerin iade edilebileceğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ