İzmir'de bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Kayserilioğlu, tahliye edildi. Dilruba’nın tahliye kararı ailesine ve avukatına haber verilmemesi tepkiyle karşılanırken, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yazılı açıklama geldi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, "Tutuklu, tahliye işlemleri sürerken kurum personeline; ailesi, avukatı veya bir başka tanıdığına haber verilmesi yönünde bir istemde bulunmamıştır" ifadelerini kullandı.

Saat 20:00 sıralarında tahliye edildi

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün açıklamasının tamamı şu şekilde:

İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olarak bulunan Dilruba Kayserilioğlu’nun tahliye sürecinde ailesine haber verilmediği ve gece yarısı ceza infaz kurumundan çıkarıldığına ilişkin basında ve sosyal medyada yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Adı geçen tutuklu hakkında İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 29.8.2024 tarihli tahliye müzekkeresi aynı gün saat 17.13'te ceza infaz kurumu portalına düşmüş, bunun üzerine hemen tahliye işlemlerine başlanmış, tutuklu saat 20.00 sıralarında tahliye edilmiştir.

Öyle bir istekte bulunmadı

Adı geçen tutuklunun emanete alınan eşyaları arasında cep telefonu bulunmadığı tespit edilmiş, resmi uygulama gereğince kişisel eşyaları ile bir miktar parası kendisine eksiksiz olarak teslim edilmiştir.

Tutuklu, tahliye işlemleri sürerken kurum personeline; ailesi, avukatı veya bir başka tanıdığına haber verilmesi yönünde bir istemde bulunmamıştır.

Yasal zorunluluk olmamasına rağmen maddi durumu olmayan veya ulaşım güçlüğü yaşadığını beyan eden bütün tutuklulara kurum idaresince gerekli yardım sağlanmaktadır.

İhmal ya da eksiklik söz konusu değil

Adı geçen tutukluya da jandarma tarafından araçla kampüs ana nizamiyesine kadar eşlik edilmiştir. Kampüs önünde Aliağa ilçe merkezine sürekli giden toplu ulaşım araçları bulunduğundan ilçe merkezine ulaşım sorunu yaşanmamaktadır.

Tutukluya tahliyesi esnasında resmi prosedürler eksiksiz olarak uygulanmış olup bir ihmal ya da eksiklik söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Haber Merkezi