Discord adlı uygulama Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine kapatılmıştı. Konu ile ilgili İz Gazete’ye konuşan Klinik Psikolog Aslı Becet, mevcut durum ile ilgili ”Discord, instagram, youtube gibi açıkçası işlevsel de kullanılabilecek bir sosyal medya platformu. Benim şahsi görüşüm bu tarz mecraların yasaklanmasından çok, ebeveynlerin çocuklarıyla olan iletişimlerini güçlendirmesi. Akran zorbalığının ve bu mecralardan gelebilecek tehlikelere karşı ancak böyle önlem alınabileceğini düşünüyorum.” İfadelerini kulandı. 

”Yasaklamak geçici bir çözüm”

Günümüzde yasaklamanın sadece geçici bir önlem olabileceğini ifade eden Becet, ”Özellikle ergenlik döneminde olan ailelerinden bağımsızlaşmaya başlayan gençlerimiz ve genç yetişkinlere bu tarz uygulamaları yasaklamanın, karalamanın ya da gözetim altında kullanmaya zorlamanın geçici bir çözüm olacağı kanaatindeyim.” Şeklinde konuştu. 

”Tavrımızı değiştirmeliyiz”

Gençlerin bir otorite figürü yerine iletişim kurulabilen bireylere ihtiyaç duyduğunu belirten Aslı Becet, ”Toplumda bir birey olarak yer edinmeye çalışan gençlerimize ebeveyn, abi abla olarak veya eğitmen olarak rehberlik ederken onların karşılarında kural koyucu yetişkin rollerimizi yavaş yavaş bırakmalıyız. Daha çok dinleyen rolünde, fikir alışverişinde bulunma şeklinde yani daha çok başvurabilecekleri bir danışman gibi tutumlarımızı şekillendirerek gençlerimizi bilinçlendirmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ