İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında bilirkişi raporunun çıkmasının ardından aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan gözaltına alındı. 

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, iktidarın elektrik faciasını siyasallaştırma amacı taşıdığını ifade etti, "Bu hızlı operasyonlar ve gözaltı süreçleri aklımıza AKP iktidarı döneminde gerçekleşen Soma Katliamı, Ermenek, Zonguldak, Aladağ facialarının sorumlularının da üst düzey bürokratlar olması ancak gereğinin yapılmamasını getirdi" dedi.

Bu durumun affedilir bir tarafı yok         

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

İzmir'de yaşanan yağmur felaketi sonrası Gediz A.Ş tarafından ihmaller zinciriyle başlayan ve 2 vatandaşımızı yitirdiğimiz olayın üzüntüsünü hâlâ yaşıyoruz.

Tabii ki ihmaller zincirinin affedilir bir tarafı olmamakla birlikte sorumluların cezalandırılması bizim de talebimiz.

Ancak iktidarın bu konunun odağına İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZ-SU Genel Müdürlüğü'nü koyması, olayı siyasallaştırmak amacı taşımaktadır.

Bu hızlı operasyonlar ve gözaltı süreçleri aklımıza AKP iktidarı döneminde gerçekleşen Soma Katliamı, Ermenek, Zonguldak, Aladağ facialarının sorumlularının da üst düzey bürokratlar olması ancak gereğinin yapılmamasını getirdi. Bu durum, AKP iktidarının anlayışının bir göstergesidir.

Konu muhalefetteki belediye bürokratlarına gelince bu kadar hızlı davranılmasını doğru bulmadığımızı ifade ediyoruz. Bu saldırıların göstergesinin bir tarafı da AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın grup toplantısına belediyeleri işlevsiz hale getirmek adına SGK ve vergi borçlarıyla ilgili doğrudan talimat vermesidir.

Güvenimiz tamdır

22 yıldır yönettikleri belediyelerde kaybetmenin acısını hazmedemeyenlerin bıraktıkları borçları yeni belediye başkanlarına yüklemesi, muhalefetin yönettiği kentleri ve birlikte çalıştığı emekçileri karşı karşıya getirmek adınadır. Tam da bu saldırılara karşı başta İZSU Genel Müdürü olmak üzere birlikte çalıştığımız bürokratlara güvenimiz tamdır.

Her zaman her yerde olduğu gibi tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı olacağımızı buradan tüm İzmir kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi