İzmir'in en kalabalık nüfusa sahip ilçesi olan Buca'da vatandaşlar nefeslenecek ve şehrin gürültüsünden uzaklaşacak alan bulmakta zorluk yaşıyor. Yedigöller ise tam da bu noktada Bucalıların ve tüm İzmirlilerin imdadına yetişecek güzellikte.  

Buca Yedigöller, Bolu’nun Abant Dağları üzerinde oluşan muazzam güzellikteki krater gölleri Yedigöller’den esinlenilerek Buca’nın İzkent ve Evka 1 mahalleleri arasında kuruyan dere yatağındaki 100 bin metrekarelik doğal vadiye kurulmuş olan bir mesire yeridir.

Buca Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile 2003 yılında ziyarete açılan Buca Yedigöller projesi geçen zaman içerisinde hem bilinçsiz kullanım hem de doğal şartlar nedeniyle bakımsız kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yenileme ihalesinin ardından Buca Yedigöller tesisleri eski günlerine dönmesi planlanıyor.

Yedigöller’de neler var?

Buca Yedigöller tesislerinde İzkent ve Evka-1 mahallelerinin birbirine bağlayan 70 metre uzunluğunda kule köprü, Pir Sultan Abdal ve Yunus Emre Heykelleri, dinlenme alanları, izleme ve oturma grupları, dekoratif aydınlatma elemanları, yaklaşık 15 bin metrekare 7 adet göl, 7 gölü birbirine bağlayan şelaleler, seyir terasları, yel ve su değirmenleri, nostaljik su kuyusu, çocuk oyun alanları, çeşitli hayvan figürleri, açık hava diskosu, kayrak taşı yürüme yolları, çim, çiçek ve palmiye ağaçlarıyla bezenmiş yeşil alanlar bulunuyor.

Yapımına Mart 2000 yılında başlanan proje kapsamında inşa edilen vadide ayrıca 1033 m2’lik iç alanlı kafeterya, 2185 m2’lik iç alanlı restaurant, 324 m2’lik Güzel sanatlar sokağı, 360 m2’lik Gösteri Merkezi de bulunuyor.

Yedigöller nerededir, nasıl gidilir?

Yedigöller, Buca’nın İzkent ve Evka 1 mahalleleri arasındaki bir noktadadır. 

Ulaşım: Buca Yedigöller’e İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım firması ESHOT’a bağlı 374 İzkent-Konak ve 874 numaralı İzkent-Şirinyer Aktarma hattındaki otobüsleri kullanarak 40608 numaralı İzkent 1 isimli otobüs durağında inerek 5 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp