Muğla, gerek tarihi geçmişi olsun gerek doğa ve denizi ile olsun en güzel kentlerimizden biri. Muğla'nın ilçeleri turist akınına uğrarken, köyleri de ilgi görmeye başladı. Bu köylerden biri de Milas'ta bulunan Boğaziçi Köyü.

Boğaziçi Köyünü’ nün mitolojideki adı Bargylia’dır. Bargylia sözcüğü MÖ 2000 de Luwi veya MÖ 1000’de Karia dilinden gelmiş “yüksekteki yer” anlamındadır.

Köyün tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Köyün ismine ilk olarak MÖ V. yüzyılda Attika-Delos Deniz Birliğine ödenen vergi listelerinde rastlanmıştır.

Köyde hiç kazı yapılmamış. Bu yüzden geçmişi ile ilgili net bilgiler bulmak mümkün olmasa da köyde geçmişten kalmam mabet temellleri, tiyatro kalıntıları, su kemerleri bulunmaktadır.

Köy, kış aylarında göçmen kuşlara ev sahipliği yapar. Köye en çok pelikanlar, boz ördek, macar ördeği, balıkçıl, flamingo, su tavuğu gibi türler gelir.

Boğaziçi köyü eşsiz doğası ve denizi ile de yaz turizminin gözdesi olmuş bir köydür.

Köyde gezilecek yerler

Boğaziçi Köyü tam anlamıyla hayallerdeki balıkçı kasabası. Kısa sürede yürüyebileceğiniz bir sahil yolu var. Köyün nüfusu da çok kalabalık değil. Pazar günleri köylüler yöresel ürünleri satıyor. Pazara gidip organik tarım ile üretilmiş ürünlerden alabilirsiniz. Aynı zamanda plajında denize girmek de mümkün.

Boğaziçi Köyü'ne nasıl gidilir?

Bodrum Milas yolu üzerinde Milas yönüne Güvercinlik’i geçtikten 6-7 km sonra sola ayrılan yoldan giriyorsunuz. Bargilya Antik Kenti tabelası karşınıza çıkacak. Flamingolar eşliğinde 4 km kadar gittikten sonra köye ulaşacaksınız.

Editör: Özlem Çimen Durmaz