Dünyanın ilk eşcinsel imamı olarak tanınan Muhsin Hendricks, Güney Afrika’da bir camiden çıkarken silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Hendricks, eşcinsel Müslümanlar için güvenli bir liman olması amaçlanan bir camide görev yapıyordu. Olayın, Hendricks’in eşcinsel kimliğiyle bağlantılı olup olmadığı ise henüz açıklığa kavuşmuş değil.

Kar yağışı hava trafiğini olumsuz etkiledi: THY seferlerini iptal etti Kar yağışı hava trafiğini olumsuz etkiledi: THY seferlerini iptal etti

Polis sözcüsünün açıklamasına göre, dün Muhsin Hendricks camiden çıkmaya çalışırken kimliği belirsiz iki saldırgan, araçlarıyla imamın aracının önünü kesti. Yüzleri kapalı saldırganlar, araçtan inerek Hendricks’in bulunduğu arabaya ateş açtı. Saldırganlar, olayın ardından hızla kaçtı. Hendricks, saldırının ardından olay yerinde hayatını kaybetti.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Muhsin Hendricks kimdir?

LGBTQ+ savunuculuk gruplarında aktif rol alan Muhsin Hendricks, 1996 yılında eşcinsel olduğunu açıkladı. İki yıl sonra, LGBTQ+ bireyler için topluluk toplantıları düzenlemeye başladı. 2011 yılında bir camide imam olarak görev almaya başlayan Hendricks, camisini eşcinseller için bir merkez haline getirmeye çalıştı.

Kaynak: SPUTNİK