Fiziksel SIM kart kullanmak istemeyenler için e-SIM özelliği günümüzde oldukça popüler. e-SIM özelliğini destekleyen telefonlarla bu imkandan faydalanabilirsiniz. Peki e-SIM kart nedir? Nasıl kullanılır?

e-SIM kart

e-SIM, fiziksel bir SIM kart yerine dijital olarak saklanan ve mobil ağlara bağlanmak için kullanılan bir teknolojidir. Bu, kullanıcının telefon operatörünü değiştirmeden farklı taşıyıcılarla aboneliklerini yönetmelerine ve birden fazla hattı aynı cihazda kullanmalarına olanak tanır.

Numara aktarmanıza gerek yok

Yeni bir SIM karta sahip olduğunuzda tüm telefon numaralarınızı manuel olarak aktarmanız gerekmektedir. Neyse ki, e-SIM bu gibi ekstra işlemleri ortadan kaldıran yeni bir teknoloji sunuyor. Çünkü “e-SIM” basitçe ‘gömülü SIM’ anlamına gelir ve artık fiziksel bir SIM kart kullanmanıza gerek kalmaz. Abonelikten kullanıma kadar son derece pratik olan bu e-SIM’ler telefonlarda yerleşik olarak bulunabildiğinden akıllı telefonunuza diğer kartınızdaki abonelikleri veya ödeme yöntemlerini yüklemeniz oldukça kolay olacaktır.

e-SIM kartlar, normal SIM kartlarla bir arada da kullanılabilir. Bu nedenle SIM kart ile abonelik alabileceğiniz ve ayrıca dahili e-SIM karta ekstra abonelik yükleyebileceğiniz anlamına gelir. Kullanımı oldukça pratik olan e-SIM sağlayınız tarafından hazırlanır. Sağlayıcınız telefon numaranızı uzaktan hazırlayabilir ve e-SIM’e kendiniz tanımlayabiliyorsunuz.

e-SIM kart nasıl kullanılır?

E-SIM almak için öncelikle bir operatör seçmeniz ve ardından E-SIM uyumlu bir akıllı telefon veya cihaz edinmeniz gerekiyor. Seçtiğiniz operatörün E-SIM hizmetine başvurarak E-SIM’i etkinleştirebilir ve cihazınıza yükleyebilirsiniz. Sonrasında ise operatörünüzün size sağladığı hizmetleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

Android telefonda e-SIM etkinleştirme

-Ayarlar’a girin.
-Bağlantılar’a dokunun.
-SIM kart yöneticisi’ne dokunun.
-Mobil plan ekle üzerine dokunun.
-e-SIM’i etkinleştirmek için talimatları izleyin.

IPhone’da e-SIM etkinleştirme 

-Operatörden e-SIM bilgilerini alın.
-Ayarlar’a girin.
-Hücresel veya Mobil Veri’ye dokunun.
-Hücresel Plan Ekle’ye dokunun.
-Ayrıntıları elle girin’e dokunun.

Editör: Tuğkan Üsküp