Efes Rotaract Kulübü devir teslim töreni Ege Üniversitesi Konuk Evi’nde gerçekleştirildi. Törene Rotaract bölge görevleri, kulüp başkanları ve üyeler katılım sağladı.  Açılış konuşmaları ile başlayan devir teslim töreninde geçmiş dönem komite başkanlarına plaket takdim edilirken yeni üyelere de üyelik rozetleri bölge görevlileri tarafından takıldı. 2023-2024 Dönemi Kulüp Başkanı Aslı Yüzgül ise başkanlık görevini Gökay Karakalpakoğulları’na devretti.  

Her dönem çok özeldir ancak…

Efes Rotaract Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Aslı Yüzgül, yaptığı konuşmada Cumhuriyetin 100. yılını vurgulayarak, “Her dönem çok özeldir ancak Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Atatürk’ün sevgisini, saygısını kalbinde taşıyan, ilkelerini kendine yol edinmiş Cumhuriyet kadınlarının liderliğinde dünyaya umut olmak, kulübüme liderlik yapmak ayrı bir özeldi. Benim için bundan daha iyi tam zamanında diyebileceğim başka bir dönem olamazdı” dedi.  

Beni çok mutlu ediyor

Yüzgül, ayrıca başkanlığı Gökay  Karakalpakoğulları’na devrettiği için çok mutlu olduğunu da ifade ederek şunları kaydetti:  

“Başkanlığı sana devredecek olmak beni çok mutlu ediyor. Devredeceğim ama her zaman kulübün ve senin yanında olacağıma, elimden gelen tüm desteği vereceğime söz veriyorum. Her şey için çok teşekkür ederim, umutları sihre mükemmel bir şekilde dönüştüreceğine hiç şüphem yok. Hepimizi yarattığın sihirle büyüleyeceksin."

2024-2025 Dönemi Efes Rotaract Kulübü Başkanı Gökay Karakalpakoğulları ise Rotaract ile 2021 yılında tanıştığını belirterek şöyle konuştu: 
 
“2021 yılında ilk Rotaract etkinliğine davet edildim ve o yıl ilgimi çeken projelere katılıp ufak sorumluluklar almaya başladım. Devamında toplantılara katılmaya, projeler için kendimden bir şeyler katmaya başladım. Bugün ise dördüncü dönemimde başkanlığı devralıyorum İlk etkinliğe davet ederek beni bu keyifli sürece dahil eden çok yakın dostum, aynı zamanda iş arkadaşım ve geçmiş dönem başkanımız Hande Gündel’e ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim” demiş Atatürk. Herkese bu umutları sihre dönüştüreceğimiz bir dönem diliyorum.”

Kaynak: Haber merkezi