Ağustos ayında belediye meclisinin tatil olmasının ardından yoğun bir gündemle toplanan Efes Selçuk Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayındaki ilk oturumunun dilek ve temenniler kısmında yeni eğitim- öğretim yılının başlayacak olması sebebiyle meclis üyelerinin gündeminde eğitim vardı.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Nuri Caferoğlu, Efes Selçuk Belediyesi tarafından eğitime verilen Ulaşım Desteği, Efes Selçuk Çocuklar için Gıda Dayanışması, İlk Cep Harçlığı Projesi, Kırtasiye Kartı projeleri ve spora verilen destek ve kültür sanat kursları ile ilgili meclisi bilgilendirdi.

Çocuklar bizim geleceğimizdir

CHP Meclis Üyesi Erhan Güzel ise; “30 yıllık meslek hayatımın 25 yılını Selçuk’ta geçirmiş bir öğretmen olarak tüm öğrenci ve öğretmenlerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim- öğretim yılı diliyorum. Ben Selçuk genelinde şunu söylemek isterim ki; bu 25 yıl içerisinde eğitim camiasının çoğunluğunun görüşü, eğitimcilerin bir belediye başkanına bu kadar kolay eriştiği, bir okul müdürü telefon açtığında telefonuna cevap verildiği bir dönem olmamıştır. Yine eğitimci olarak söylemek isterim ki; okulların araç talepleri, temizlik ihtiyaçları, boyası ve badanasına dair talepler zamanında iletildiğinde olanaklar zorlanarak Sayın Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel tarafından karşılanmıştır.  Bu anlamda kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Önümüzdeki eğitim- öğretim döneminde de okulları eğitim öğretime hazırlamak gayesiyle bahçe temizliği, ilaçlaması, bahçedeki bitkilerin budanmasıyla çalışmaya başladıklarını belirten Erhan Güzel; "Umuyorum ki eğitime olan desteğimiz artarak devam edecektir. Eğitime yapılan yatırım en kıymetli yatırımdır. Çünkü çocuklar ve gençler bizim geleceğimizdir” dedi.

Her şey evlatlarımız için

Efes Selçuk Belediyesi olarak 2019’dan bu yana eğitime destek olmak adına çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Biz her şeyi Efes Selçuk’un çocukları için, kendi evlatlarımız için yapıyoruz” dedi.

Belediyecilik anne karnından mezara kadar

Belediyeciliğin aynı zamanda yurttaşların hayatının her aşamasını kapsayan hizmetler olduğuna dikkat çeken Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Belediyecilik yaşamın kendisi gibidir. Bir çocuktan anne karnına düştüğünden itibaren mesul olduğumuzdan biz hamileler için gıda paketi desteği veriyoruz. Anne karnındaki çocuğun folik asit almasını düşünüyoruz. Yani belediyecilik bir çocuğun anne karnına düşmesinden itibaren, vefatından sonra defnedilmesinden, defnedildikten sonra ailenin eve gitmesinden mesul olmaktır. Böyle bir devinim içerisinde tasarruf tedbiri belediye başkanına değil halktan tasarrufu istemektir ki bunun sonu olmaz” dedi.

Eşitlik eğitimle başlar

Eğitimin ve eğitime verilen desteğin siyaset üstü bir konu olduğunun altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “4 + 4+ 4 eğitim sisteminden sonra çocuklarımız merkeze geliyorlar. Biz de müracaat eden ailelerin çocuklarının yol ücretlerini annenin ya da babanın hesabına yatırıyoruz.  Üniversiteyi kazanan gençlerin ilk cep harçlıklarını veriyoruz. Siyasetten uzak durarak herkes Efes Selçuk’ta yaşayan çocukları düşünsün. Hiçbirimizin zorlu ekonomik koşullara çocukları mahkum etmeye hakkı yok. Okul öncesi eğitiminden kurslarına kadar çocuklarımızı hiçbir şeyden mahkum etmeye hakkımız yok. Eşitlik eğitimle başlar. Eğitimde eşitlik gelecek nesillerde nesillerde insanların eşit yaşayabilmesinin ilk koşuludur” dedi.

Kaynak: BÜLTEN