Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde resim öğretmeni Nevbahar Şimal Ataklı’dan resim dersi alan Efes Selçuk’un yetenekli çocukları, çağımızın en büyük problemlerinden biri olan iklim krizini kendi görüş ve düşünceleriyle resimlerine aktararak farkındalık oluşturdu.

Tüm dünyada yaşanan iklim krizine dikkat çekmek, çevre bilincini artırmak ve doğal yaşamın korunması hakkında geleceğimiz olan çocukların bilinçlenmesine katkı sağlamak için yapılan etkinlikte sanat ve bilim çocukların bakış açılarıyla bir araya geldi. Selçuk Efes Kent Belleği’nde resim sanatına gönül veren birbirinden yetenekli Efes Selçuk’lu çocuklar hem eğlenmenin hem öğrenmenin keyfini çıkardı.

Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen etkinliklerin kentte yaşayan farklı zamanlarda farklı amaçlarda bir araya getirdiğini belirten Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Yaz boyu resim kursuna katılım gösteren çocuklarımızın iklim krizine dair yaptıkları çalışmaları çok önemsiyoruz. Çocuklarımız iklim krizine dair duyarlılık kazanırken bu duyarlılığı resim ile kazanarak yeteneklerini de geliştiriyorlar. Selçuk Efes Kent Belleği’nde kültüre sanata dair tüm etkinlikler Efes Selçuk’a büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda çocuklarımızın katıldığı, yeteneklerini geliştirdiği etkinliklere ayrıca önem veriyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN