İzmir'de Efes Selçuk belediyesi, zor durumdaki vatandaşlara yardımcı olmak için Efeslim Kart projesini devreye soktu. Peki Efeslim Kart nedir? Efeslim Kart'a nasıl başvurulur?


Efeslim Kart nedir?

Efes Selçuk'ta yaşayan tüm vatandaşların sahip olabileceği bir karttır. Bu kart sayesinde geri dönüşüm atıklarını biriktirerek puan kazanabilirsiniz. Hem de kart üzerinden ihtiyaç sahibi vatandaşlara belli bir limit yatırılır. Bu para ile vatandaşlar anlaşmalı esnaflardan alışveriş yapabilir.

Efeslim Kart'a nasıl başvurulur?

Kartta her aileden bir kişi başvurabiliyor. Karta başvuru yapmak isteyen vatandaşların Efeslim Kart Başvuru Bürosu'na gitmesi gerekiyor.

Efeslim Kart için istenen belgeler

-T.C. kimlik kartı
-Gelir durumunu gösteren belge (Maaş Bordrosu/SGK’dan gelir durumunu belirten belge).
-Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği(Nüfus Müdürlüğünden). İkametgah belgesi (Nüfus Müdürlüğünden).
-Taşınır, taşınmaz mal kayıt belgesi (otomobil, motosiklet, traktör vb. araç kaydı ve ev, arazi vb tapu kaydı) (Vergi Dairesi ve Tapu Müdürlüğü).
-(Varsa) Engelli Belgesi (engelli maaşı ve bakım aylığı alıp almadığına dair belge).

Efeslim Kart işleyişi (Sosyal yardım)

Efeslim Kart Başvurusu >> İstenilen Evrakların Getirilmesi >> Başvuru Değerlendirmesi >> Encümen Kararı Alınması >> Alınan Karar Doğrultusunda Karta Puan Yüklenmesi >> Anlaşmalı İşletmelerde Karta Yüklenen Paraların Harcanması

Efeslim Kart İşleyişi (Atık Biriktirme)

Efeslim Kart Başvurusu >> Ambalaj Atıklarının Belirlenen Programda Toplanması >> Toplama Personeline Teslim Edilmesi >> Dijital el Kantarı ile Atık Miktarının Ölçülmesi >> Karta Pos Cihazı ile Puan Yükleme >> Karta Yüklenen Puanı Gösterir Çıktının Vatandaşa Verilmesi >> Anlaşmalı İşletmelerde Karta Yüklenen Puanların Harcanması yada Bağış Yapılması

Kaynak: Haber Merkezi