Batuhan KAYA/İz Gazete- Ege Üniversitesi (EÜ) bünyesinde bulunan ve öğrencilerin merkezi yerleştirme puanı baz alınarak yerleştirildiği Öğrenci Köyü bünyesindeki öğrenci yurtlarına, EÜ tarafından fahiş bir zam yapıldı. Yeni yapılan zamma göre 2024-2025 yılı 2 kişilik odalar için Öğrenci Köyü aidatı 6 bin TL, 3 kişilik odalar için ise 5 bin TL oldu. Ege Üniversitesi ve İzmir’deki diğer üniversitelerin öğrencileri İzmir’de fahiş kiralar ödeyerek barınmaya çalışırken Öğrenci Köyü, kısıtlı da olsa bir kısım öğrenci için ucuz barınma imkanı oluşturuyordu. 2023-2024 yılı içerisinde 2 kişilik odalar için Öğrenci Köyü aidatı bin 480 TL, 3 kişilik odalar için bin 250 TL’ydi. 

Fahiş zammı gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç, bir sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, “Artış yüzde 305. İçinde yemek yok, odalarda klima yok. Çamaşır yıkamak ücretli! Bu çocuklar size ne etti ey Ege Üniversitesi? Bu, öğrenciye zulümdür. Bu fahiş artışı bir an önce geri alın!” ifadelerini kullandı.

“Hesabı TÜİK’e göre yapsanız…”

Kılıç üniversite yönetimine, “Hesabı TÜİK’e göre yapsanız. TÜİK’e göre yurt ücreti 457 TL, ev kirası ise 5 bin 845 TL” diye seslendi.

Muhabir: Batuhan KAYA