İZ GAZETEAlsancak’ta sağanak yağış sırasında İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz isimli yurttaşların su birikintisine bastıkları sırada elektrik akımına kapılarak vefat etmelerinin ardından soruşturma sürüyor.

Yaşanan olayın ardından yetkili kurumlardan peş peşe açıklamalar gelmiş ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile GDZ Elektrik şirketleri sorumluluğu birbirlerinin üzerine atmıştı.

GDZ Elektrik 5 Ocak'a dikkat çekmişti

GDZ Elektrik ise son açıklamasında, 5 Ocak tarihine dikkat çekerek, “İlgili alt yapı kuruluşu tarafından bilgi verilmeden ve onayımız olmaksızın bölgedeki elektrik şebekemiz üzerine üç yeni yağmur suyu ızgarası yapıldığı belirlenmiştir. Bu işlem öncesinde, sırasında veya sonrasında kurumumuzdan herhangi bir gözlemci talebinde kesinlikle bulunulmamıştır. Şebekemize zarar verildiği 13 Temmuz 2024 tarihinde yetkili kurumlar tarafından yapılan incelemeler sırasında da açıkça görülmüş ve kayıt altına alınmıştır” İfadelerini kullanmıştı.

Son işlemi GDZ Elektrik yapmış

Ancak bu açıklamayı tekzip edecek ve soruşturmanın seyrini değiştirecek bir fotoğraf ortaya çıktı. Esnaf kamerası görüntüleri, aynı noktada son işlemin 9 Ocak'ta GDZ Elektrik A.Ş.’ye bağlı bir işçi tarafından yapıldığını ortaya koydu. Fotoğrafta GDZ üniformalı bir işçinin kaynak işlemi yaptığı ve kablonun yüzey üstünde olduğu görüldü.

Bu işlemin ardından GDZ Elektrik A.Ş. ile anlaşmalı bir taşeron firmanın ise 13 Ocak tarihinde aynı alanda asfalt çalışması yaptığı bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Haber Merkezi