YİĞİT SÜTCÜ-  İzmir Körfezi'nde ölü balık sayısı gün geçtikçe çoğalarak artıyor. Yüzbinlerce balık ölü olarak kıyaya vururken, kentteki ağır koku da kendisini hissettiriyor. Özellikle Karşıyaka ve Bayraklı sahillerinde ölü balıklar nedeniyle oluşan kötü koku, vatandaşları ev ve iş yerlerinin pencerelerini açamaz hale getirdi. 

EGEÇEP Hukuk Kurulu üyesi Avukat İpek Sarıca, konuya ilişkin hem İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hem de İzmir Valiliği'ne dilekçe verdi. 

Hak ihlali yaşıyoruz

Konuya ilişkin İz Gazete'ye özel açıklamada bulunan İpek Sarıca şu ifadeleri kullandı:

"Sağlıklı bir çevrede yaşam hakkımız var. Denizin bu hale gelmesi ve balıkların ölümü ile hak ihlali yaşadığımız da açık. Kurumlardan bilimsel deliller ile yapılmış bir açıklama yok. Dilekçede gördüğünüz gibi sorunu tespitini ve bu sorunun bir daha yaşanmaması için ne gibi önlemler alacaklarını sordum. Çünkü birkaç gün içinde bu sorun anlık olarak çözülebilir veya kendiliğinden gidebilir. Ancak bir daha yaşanmaması önlem almak, bir şeyler yapmak asıl sorunu çözmektir. Örneğin sorun deniz kirliliği ise kirleticilere tespit edilip gerekli işlemler yapılmalı, kapatılmalılar. Daha sistematik, bilimsel, daha kalıcı çözümlere ihtiyacımız var."

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ