Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdal Temel ve Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Doktor Öğretim Görevlisi Hülya Yılmaz Temel’in yürütücülüğünü üstlendiği Deep Tech Girişimcilik projesi ( DT Launch Pad) Avrupa Birliği Erasmus+ İnovasyon İşbirliği programı tarafından desteklenmeye uygun bulundu. 

Teknoloji girişimciliği konusunda önemli bir güç

Projenin içeriği hakkında konuşan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdal Temel, “Deep Tech Girişimcilik projesi ( DT Launch Pad), ortak üniversitelerde derin teknoloji alanlarında yeni yetenekler geliştirerek, uluslararası bilgi alışverişini teşvik ediyor. Ayrıca,  derin teknoloji girişimlerinin başlatılmasını ve sürdürülmesini sağlayarak Avrupa düzleminde derin teknoloji girişimlerini hızlandırmayı hedefliyor. Yedi ülkeden dokuz kuruluştan oluşan konsorsiyum, Avrupa’nın derin teknoloji girişimciliği konusunda önemli bir gücü barındırıyor. Konsorsiyum, derin teknoloji girişimciliğini teşvik etme konusunda geniş deneyime ve uzmanlığa sahip TU Delft (Hollanda) ve Munster Teknoloji Üniversitesi, (İrlanda), Institut Mines-Télécom Business School (Fransa), Ege Üniversitesi (Türkiye) ve Ljubljana Üniversitesi (Slovenya)  oluşuyor. Faklı yetkinlikler konularında bir birini tamamlayan bu kurumlar proje kapsamında birlikte çalışarak derin teknoloji girişimciliğinin kendi bölgelerinde artmasını sağlayacaklardır” ifadelerini kullandı.

Proje 3 yıl içerisinde tamamlanacak

Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdal Temel ise, “Proje kapsamında aynı zamanda farkı uzmanlıklar bir araya getirilerek derin teknoloji girişimciliğinin Avrupa düzleminde artmasına böylece paydaş ülkelerden başlayarak yeni teknolojik girişimciliğin artması sağlanacaktır. 3 yıl sürecek ve 2027 yılında tamamlanacak olan ülkelerdeki yükseköğretim kurumları ve inkübatörlerde derin teknoloji ihtiyaçlarını ve fırsatlarını araştırma ve yetkinlik haritalama yoluyla inceleyecektir. Proje, kişiselleştirilmiş bir derin teknoloji girişimcilik eğitimi ile birlikte fikir geliştirme, şirketleşme, ürün geliştirme, ticarileştirme ve yatırım bulma konularında atılımlar yapmayı hedeflemektedir.  DT Launch Pad platformu, uluslararası takım oluşturmayı ve kaynak paylaşımını teşvik etmek için derin teknoloji fırsatlarını bir araya getirecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ