İzmir'in batısında, Urla Yarımadası üzerinde konumlanan Çeşme, tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Çeşme ilçesinin doğusunda Urla, kuzeyinde, batısında ve güneyinde ise Ege Denizi yer alıyor. İlçenin batısında ise Sakız Adası ile arasındaki Sakız Boğazı bulunuyor.

Tarihi İyon kolonilerinden biri

Çeşme, antik çağlarda kurulan on iki İyon kolonisinden biri olmasıyla da tarihi açıdan büyük bir öneme sahip bulunuyor.

İzmir'de iki volkanik tepenin arasında kalan köy: Tisna Antik Kenti İzmir'de iki volkanik tepenin arasında kalan köy: Tisna Antik Kenti

Çeşme’ye nasıl gidilir?

Özel araç ile İzmir merkezden, İzmir-Çeşme Otoyolu/O-32/E881 üzerinden Bahçelerarası konumunda Mustafa Kemal Sahil Blv. üzerinden İzmir-Çeşme Otoyolu/O-32/E881 hedefine gidin. Alaçatı konumunda 1060. Sk. hedefine gitmek için İzmir-Çeşme Otoyolu/O-32/E881 rotasını izleyin. İzmir-Çeşme Otoyolu/O-32/E881 ara yolunu izleyip Alaçati/D300/Alaçatı yönündeki çıkışı kullanın. Ardından hedefinize gitmek için 6032. Sk. ve İzmir-Çeşme Yolu/D300 rotasını izleyin ve Çeşme’ye ulaşmış olacaksınız.

Bir diğer alternatif ise, İzmir-Çeşme Yolu/D300 üzerinden, Bahçelerarası konumunda Mustafa Kemal Sahil Blv. üzerinden İzmir-Çeşme Otoyolu/O-32/E881 hedefine gidin. Ardından Çeşme konumunda 5002. Sk. hedefine gitmek için İzmir-Çeşme Otoyolu/O-32/E881 ve D300 rotasını izleyin. Sonra Alaçatı konumundaki hedefinize gitmek için 5002. Sk. üzerinde ilerleyin ve Çeşme’ye ulaşmış olacaksınız.

Toplu taşıma ile de ulaşım oldukça kolaydır. ESHOT otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise, İzmir’in çeşitli yerlerinden Çeşme’ye giden minibüs ve dolmuşlar ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Çeşme’ye giden ESHOT otobüsleri:

  • 738 Çeşmealtı - Urla
  • 760 Çeşme – Urla
  • 906 Çeşme - Urla

Muhabir: CEM TİBET DEMİREZER