Elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni uygulama 1 Nisan'dan itibaren başlıyor. Aboneler artık hem elektrik hem de doğalgaz faturalarında ne kadar devlet desteği uygulandığını görebilecek.

EPDK, elektrik faturalarında düzenleme yapılması için dağıtım şirketlerine yazı gönderdi. BOTAŞ da doğalgaz için aynı çalışmayı başlattı. Yapılan çalışmalar tamamlandı. 1 Nisan 2025 ve sonrasında tahakkuk ettirilecek faturalarda devlet desteği tutarı da yer alacak. Faturada hem gerçek maliyet hem de destek tutarı aynı anda görülebilecek. En altta ise; ödenmesi gereken tutar yazılacak. Uygulama sadece konut abonelerinin aylık faturaları için geçerli. Ticarethane, sanayi ve elektrik üretimi yapan tüketicilere bu bilgilendirme yapılmayacak.

İBB'ye kayyım atanacak mı? Ekrem İmamoğlu'nun yerine kim geçecek? İBB'ye kayyım atanacak mı? Ekrem İmamoğlu'nun yerine kim geçecek?

Elektrik faturalarında 1 Şubat itibarıyla devreye alınan düzenlemeye göre; aylık 417 kilovatsaatlik tüketimin altında olan konut aboneleri, devlet desteği alabiliyor. Elektrikte düşük kademede devlet desteği yüzde 60, yüksek kademede de yüzde 40 olarak uygulanıyor. Doğalgazda ise yüzde 65 oranında devlet desteği faturaya yansıtılıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ