CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekliye müjde verdi. Özel, Emekli Halk Kart uygulaması ile CHP'li belediyelerin emekliye destek vereceğini açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de emekliye destek veren belediyelerden biri. Peki Emekli Halk Kart nedir? Emekli Halk Kart'a nasıl başvurulur?

İzmir Büyükşehir Belediyesi şu an için emeklilere su indirimi uyguluyor. İzmir'de emekliler su kullanımının 4 tona kadar olan kısmından ücretsiz faydalanıyor. İzmir Büyükşehir, emeklilere kira ve market desteği de vereceğini duyurmuştu. Ancak bu konuda destek henüz başlamadı.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de CHP'li belediyelerin emeklilere pazar, kasap, doğalgaz desteği vereceğini duyurdu.


Emekli Halk Kart'a nasıl başvurulur?

İzmir'de yaşayan emekliler için Emekli Halk Kart'a başvurular https://bizvariz.izmir.bel.tr adresi üzerinden yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü ekipleri başvuruları inceliyor ve ihtiyaç sahibi emeklilere bir kart vererek, bu kart üzerinden gerekli ödemeyi yapıyor. Emekli Halk Kart'la ilgili daha detaylı bilginin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi