Efes Antik Kentinin içinde, ünlü Antik Tiyatro’nun hemen karşısında yer alan Efes Deneyim Müzesini ziyaret edenler Antik Efes’teki yaşamı deneyimliyor.

Efes Deneyim Müzesi, ziyaretçilerine dünya ve Türkiye’deki yeni nesil teknolojilerle, zengin, kapsayıcı ve sürükleyici bir işitsel ve görsel deneyim yaşatırken tarihin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Antik Efes’in büyüleyici yapılarını ve günlük yaşamını yakından tanıtıyor.

Bu modern ve büyüleyici müze; yüksek kalitedeki görsel, duyusal ve etkileşimli teknolojileriyle ziyaretçilerine bütünleşik bir deneyim sunuyor. Tıpkı bir zaman makinesi gibi sizi binlerce yıl öncesine, muazzam bir gerçeklikle yeniden hayat bulan Efes Antik Kenti’ne götürüyor.

Efes Deneyim Müzesi, 2.400 metrekarelik bir alana kurulmuş ve her gün 2.200 ziyaretçiyi ağırlama kapasitesine sahip.

Efes Deneyim Müzesi'nde neler var?

Efes Deneyim Müzesi 3 bölümden oluşuyor. İlk odada ziyaretçiler ziyaretçiler Delfi Kahini ile ilgili kehanetleri öğreniyor. Kehanetlerde yaklaşık sekiz bin yıl önce, Atinalı Prens Androclos’un Anadolu’da yeni bir şehir keşfetmesi ve şehrin tanrıçası Artemis ile onun şehirdeki rolü anlatılıyor. Bu oda, ziyaretçileri üç tapınaktan geçiriyor: Birinci Tapınak, Mermer Tapınak ve son olarak Antik Dünyanın Yedi Harikasından biri olan Artemis Tapınağı. Buradaki hikaye 5 dakika 30 saniye sürüyor.

İkinci odada ise Arkadya Yolu’na iniyorlar. Sokaklarda Kleopatra ve Mark Anthony ile tanışıyorlar. Taraçalı evlerin ihtişamı karşısında hayrete düşüyor ve Roma egemenliği altındaki dönemde, antik tiyatrodaki destansı yarışmaların yankılarını hissediyorlar. Şehrin dokunaklı alacakaranlığında, başkent sessizlik çağına teslim olmadan önce -St. Paul’un dua ettiği ve görkemli St. Paul Bazilikası’nın inşa edildiği bu yerde- yeni bir inanç kök salıyor. Bu görsel şölen ise 7 dakika 30 saniye sürüyor.

Üçüncü ve son oda  ise şehrin tanrıçasına adanmış. Yoğun ve etkileyici bir ses ve ışık deneyimi sunan mekan, Artemis’in gerçek boyutlu heykeli ve ziyaretçileri tek bir manifesto çevresinde sarmalayan yekpare bir ekranın birleşiminden oluşuyor. Bu büyüleyici gösteri ise 2 dakika 30 saniye sürüyor.

Efes Deneyim Müzesi nerede?

Efes Deneyim Müzesi, İzmir'in Efes Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti içerisinde yer alıyor.

Efes Deneyim Müzesi giriş ücreti ne kadar?

Efes Deneyim Müzesi giriş ücreti Türk vatandaşları için 425 TL olarak açıklandı. Girişte müze kart ise geçmiyor.

Efes Deneyim Müzesi'ni haftanın 7 günü 08.00 ile 23.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi