ESİAD Başkanı Sibel Zorlu, ulusal gazetelerin Ege eklerinin kapanmasıyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. 

İzmir'in dinamikleri bu kanalların varlığı sayesinde temsil edilebilir

Yerel basının, bir kentin sesini duyuran ve toplumun her kesimini temsil eden en önemli platformlardan biri olduğunun altını çizen Zorlu, "Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan İzmir, uluslararası rekabet gücü, limanları, üniversiteleri, turizmi ile ülkemizin motor güçlerinden biridir.  Bu özelliklere sahip bir şehirde, yerel basının rolü daha da kritik bir hale gelmektedir. İzmir Cumhuriyet tarihimiz boyunca, hatta öncesinde basının en güçlü biçimde sesini duyurabildiği bir kent olma özelliğine sahiptir. 

İş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve toplumun tüm kesimleri, yazılı ve dijital medya aracılığıyla seslerini duyurmakta; sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaşmakta; kimi zaman topluma örnek olabilecek başarı hikayelerini geniş kitlelere ulaştırmaktadır. İzmir'in ekonomik ve sosyal dinamikleri, ancak bu değerli iletişim kanalları sayesinde hak ettiği şekilde temsil edilebilir ve duyulabilir.

Kent kültürü ve yerel demokrasinin güçlenmesi için önemli

Bu bağlamda, kentimizin önemli markalarından biri haline gelmiş olan Hürriyet Ege, Posta İzmir ve bir süre önce yayınlarına ara veren Milliyet İzmir ekleri, İzmir'in çok sesliliğini, çeşitliliğini ve dinamizmini yansıtarak, sadece şehrimizin değil ülkemizin gelişimine de önemli katkılar sağlamaktadır. Bu eklerin varlığı, sadece haber almak için değil, aynı zamanda toplumsal bilincin artırılması, kent kültürünün yaşatılması ve yerel demokrasinin güçlenmesi için de gereklidir." şeklinde konuştu.

ESİAD Başkanı Sibel Zorlu basın açıklamasını şu sözlerle noktaladı;

"İzmir'in tüm dinamikleriyle; sanayicisinden esnafına, sivil toplum kuruluşlarından sanatçılarına, sokaktaki vatandaşa kadar herkesin, kentimizin bu değerli markalarına sahip çıkılmasını ve yaşatılmaları için her türlü çabanın gösterilmesini destekleyeceklerine  yürekten inanıyoruz."

Kaynak: Bülten