İzmir’in Aliağa ilçesinde yaşayan Ecem Nur Sancak, doğuştan kalp ritim bozukluğuna sahip dünyaya geldi. Sancak, yaşı ilerledikçe günlük yaşamında yaptığı basit hareketlerden sonra aşırı yorulduğunu ve nefes nefese kaldığını farketti. Sancak, kalp çarpıntısı ve yorulması nedeniyle çok sevdiği voleyboldan mahrum kaldı. Sancak, çareyi İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’nde buldu. İEÜ Medical Point Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Cihan Altın, Doç. Dr. Mustafa Doğduş ve ekibi Sancak’ın ritim bozukluğuna sahip kalbine ‘Ablasyon’ yöntemi uyguladı.

Çocukluğumdan beri kalbim ağrıyordu

En büyük hayalinin Aliağa sahilinde yürümek ve yeniden voleybol oynamak olduğunu söyleyen Sancak, “Çok uzun süredir çocukluğumdan beri kalbimde bir ağrı hissediyordum. Yaptığım en basit hareketlerde bile ayağa kalkma gibi basit hareketlerde bile yaşam kalitem düşüyordu. Çok yoruluyordum. Voleybol oynamayı çok seviyordum ancak yorulduğum için uzun zamandır oynayamıyordum. Kalbimin bana yetmediğini düşünüyordum. Arkadaşlarımla dışarıda vakit geçirirken yorulup, nefes nefese kalıyordum. Çok mutsuz olmaya başlamıştım. Yeni kalbime kavuştuğum için çok mutluyum. Aliağa’nın sahilinde yürümeyi çok özledim. O sahilde şimdi yorulmadan nefes nefese kalmadan yürüyeceğim, voleybol oynayacağım için çok mutluyum.” diye konuştu.

Yaşam kalitesini ciddi anlamda etkiliyordu

İEÜ Medical Point Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Doğduş, Ablasyon yöntemi ile ilgili bilgi vererek, “Ablasyon işlemi, kateter adını verdiğimiz ince esnek kablo şeklinde malzemeler ile kalp içerisinde aritmiye neden olan hedefin bulunup yakılması işlemidir. İleri dönemde Ecem hanımın yaşadığı ataklar, artar duruma gelebilirdi. Bu da ciddi anlamda yaşam kalitesini etkileyecekti. Başarılı geçen bir ameliyattan sonra şu an çok iyi görünüyor.” dedi. Kardiyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Cihan Altın da, “Ecem hanımın ameliyatı başarılı geçti. Bu hastalığa sahip olan kişileri, bu şekilde tedavi etmek en doğru yöntemdir. Artık kaliteli bir yaşantı sürebilecek.” diye konuştu.

Kaynak: İHA