CHP'de gündem cumhurbaşkanı adayı ön seçimi: 30-35 gün sürecek CHP'de gündem cumhurbaşkanı adayı ön seçimi: 30-35 gün sürecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Eşref Çakır, CHP'den istifa ettiğini duyurdu. Çakır, konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Çakır şu ifadeleri kullandı: 2013 yılından bu yana üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden, bazı parti politikalarını beğenmediğim için istifa etme kararı aldım. Ancak şunun net bir şekilde bilinmesini isterim: Benim için Mustafa Kemal Atatürk bir değerdir, Cumhuriyet Halk Partisi bir değerdir. Bu değerleri bir kenara bırakmam, inkâr etmem asla söz konusu olamaz.

Bu süreçten sonra yoluma bağımsız olarak devam edeceğim. Çünkü benim için önemli olan makamlar, unvanlar ya da siyasi hesaplar değil, halkın çıkarıdır. Atatürk’ün izinde, halka hizmet etmek için varım ve bundan sonra da bu duruşumdan taviz vermeden yoluma devam edeceğim.

Bugün, “CHP’den istifa etti, kesin başka bir partiye geçecek” diye düşünenlere de açıkça söylemek isterim: Hiçbir siyasi partiye geçiş yapmıyorum. Benim yolum belli, duruşum nettir. Siyasi çıkarlar uğruna yön değiştirenlerden olmadım, olmam da!

Ayrıca şunu da özellikle belirtmek isterim ki, Buca Belediye Başkanı Sayın Görkem Duman’a ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay’a her zaman desteğim tamdır. Her ikisi de İzmir ve Buca için samimiyetle çalışan, halkın menfaatini gözeten yöneticilerdir ve ben de onların bu mücadelesinde her zaman yanlarında olacağım.

Buca’ya ve halkımıza daha faydalı olabilmek adına aldığım bu kararın en doğru karar olduğuna inanıyorum. Bugüne kadar yanımda olan, desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Hep birlikte, Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemeye devam edeceğiz!

Kaynak: HABER MERKEZİ