Semra İĞTAÇ- Akın Demiral’ın “Baba Evi’nden Kaçış” başlıklı kişisel sergisi, İzmir’in tarihi Kemeraltı Antikacılar Çarşısı’nda yer alan Monk Artroom’da ziyarete açıldı. Diyalog temalı mini sergi dizisinin altıncı haftasında yer alan bu sergi, ev ve aidiyet kavramlarını toplumsal cinsiyet, queer, iktidar, doğa ve ekoloji bağlamında ele alıyor.

Ev Kavramına Çok Katmanlı Bir Bakış

Demiral, evin yalnızca fiziksel bir mekân değil, aynı zamanda özgürlük, aidiyet ve toplumsal normlarla ilişkili ikircikli bir metafor olduğunu vurguluyor. Sanatçının eserlerinde, “kaçmak/kaçamamak” ve “saklanmak/bulunmak” gibi zıtlıklar öne çıkarken, izleyicilere “Kaçış nerede başlar?” ve “İlk kaçtığımız yer nedir?” gibi derin sorular yöneltiliyor.

Sanatçı Hakkında

1989 Samsun doğumlu olan Akın Demiral, Anadolu Üniversitesi’nde başladığı sanat eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde tamamladı. Demiral, halen Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor ve sanat çalışmalarını Edirne’de sürdürüyor.

Sergi ve Söyleşi Programı

Sergi, 6 Aralık 2024’e kadar ziyarete açık olacak. Açılış günü gerçekleşen söyleşide Demiral, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak ev ve kaçış temalarını ele alışını detaylandırdı. Sanatseverler, hem eserleri hem de sanatçının yaratıcı sürecini keşfetmek için Monk Artroom’a davet ediliyor.

Muhabir: Semra İĞTAÇ