Ciltte oluşan gözenekler görsel olarak ciddi sorun yaratıyor. Citteki bu oluşan geniş gözeneklerden kurtulmak ise mümkün. Peki gözeneklerden nasıl kurtuluruz? Gözenekleri küçültmenin yolu nedir?

Gün içinde kirlenen cildin temizlenmemesi durumunda zamanla gözenekler yağ ve kir ile dolmakta ve genişlemektedir.

Canlı ve dinç bir görünüme sahip olmanın ilk adımı ise cilt gözeneklerinin sıkı bir şekilde durmasıdır.

Peki cildin sıkılaşması nasıl sağlanır? Geniş gözeneklerden nasıl kurtuluruz? İşte size birkaç yöntem...

Cildi ölü hücrelerden arındırın: Ölü deriler, cilt üzerinde birikir ve gözenekleri kapatır. Gözenekler de kirden ve ölü deriden dolayı nefes alamaz ve genişler. Cildinize uygun olan ürünleri kullanarak ölü deriden cildi arındırmanız gerekir.

Uygun tonik kullanmak: Cilt temizliği yaparken önemli aşamalardan biri de tonik kullanımıdır. Kir, yağ ve ölü deriden arındırılan cilde tonik uygulandığında gözeneklerde küçülme ve ciltte sıkılaşma görülmektedir. Temiz cilde sabah ve akşam olmak üzere uygulanan tonik hem cildin sıkılaşmasını hem de nefes alarak rahatlamasını sağlar.

Limon suyu sürmek: Gözeneklerin sıkılaşması için tercih edilen doğal yöntemlerden biri, cilde limon suyu sürmektir. Cildin temizlenmesi, arınması, bakterilerden temizlenmesi, leke gidermesi ve yatıştırması gibi nedenlerde cilde uygulandığında oldukça faydalı olacaktır.  Limon suyunun en önemli etkilerinden biri cildin sıkılaşmasını, gözeneklerin küçülmesini sağlamasıdır.

Kil maskesi yapmak: Gözeneklerin sıkılaşmasında doğal kil maskesi kullanmak sıklıkla tercih edilmektedir. Bir rutine dahil edilerek düzenli uygulandığında sıkılığını kaybeden cilt yeniden sıkılaşır ve kendini onarır. Sağlıklı görüntüye ulaşmak için kullanımı tavsiye edilmektedir.

Buz uygulamak: Cildi sıkılaştırıcı etki gösteren maddelerden biri de belirli zaman aralıklarında cilde buz uygulanmasıdır. Buz gözeneklere şok etkisi oluşturarak sıkılaşmasında yardımcı olur. Sıkılaşmasını istediğiniz bölgeye direkt olarak buzluktan çıkarılan buzu uygulayabilirsiniz. Faydasının gözle görünür bir etki bırakmasını istiyorsanız düzenli aralıklarla rutin bir şekilde uygulamaya devam etmeniz önemlidir.

Aloe vera jeli kullanmak: Bitkinin yaprakları etki bir yapıya sahiptir. Yaprakların iç kısmında bulunan kaygan bir jel kıvamındaki sıvı kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. İçeriğinde bulunan vitaminler, proteinler ve bazı maddeler saç be cilt bakımında uygulanarak kolajen üretimini desteklemektedir. Hücrelerin yenilenmesini ve tazelenmesini sağlayarak cildin sıkılaşmasına etkin rol oynar.

Maden suyu sürmek: Maden suyu içeriğinde bulunan mineraller bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Cilt sağlığında önemli bir yeri vardır. Maden suyunun gazını aldıktan sonra cildinize uygulayabilir ya da direkt olarak cildinizi yıkayabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise; maden suyunun buz kalıpları içerisinde dondurarak sıkılaşmasını istediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz.

Gül suyu kullanmak: Cildin canlı ve sıkı bir görünüme ulaşması için sıklıkla tercih edilen gül suyu her cilt tipine uygun bir maddedir. Sıkı bir cilt için sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulanmalıdır. Gül suyunu direkt olarak yüzünüze sürebilir, pamukla uygulayabilir ya da içerisinde faklı maddeler ekleyerek maske olarak kullanabilirsiniz. Gül suyunun uygulanmasından sonra cildinizi durulamamanız önemlidir.

Bol su içmek: Canlı ve sıkı bir cilde kavuşmak için yeterli su tüketimine önem verilmelidir.

Editör: Özlem Çimen Durmaz