YİĞİT SÜTCÜ-  Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye çalışanları uzun süredir çeşitli eylemler ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Büyükşehir emekçileri, bu defa da Kültürkpark’ta bulunan 2 No’lu holde ortak bir sofra kurmak istedi. Çalışanlar, belediye kapısından içeriye girmek isterken ortalık karıştı. Kapıda dizilen güvenlik görevlileri, çalışanların içeriye sokmak istediği hoparlörün içeriye girmesine izin vermek istemedi.

Arbede yaşandı: 4 yaralı

Hoparlör konusunda yaşanan sözlü tartışma, bir anda itişme ve ardından kavgaya dönüştü. Eylemciler hoparlörü içeriye sokmaya çalışırken çıkan arbede yaklaşık 2 dakika boyunca sürdü. Yaşanan arbedede 2 belediye çalışanı ve 2 güvenlik görevlisi hafif yaralandı. Yaralılar hastaneye götürülürken, belediye çalışanları söz konusu hoparlörü de içeriye sokarak eylemlerine devam etti.

Koridora sofra kurdular

Yaşanan olayın ardından içeriye giren işçiler Hall 2’nin koridorunda ortak bir sofra kurdular. Tüm koridor boyunca kurulan sofrada, çalışanlar simit yedi ve çay içti. Bunun ardından yürüyüşe geçen belediye çalışanları, Hall 4 kapısına yürüdü. Burada grup adına Tüm-Bel Sen İzmir 1. Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş bir açıklama yaptı.

Hakkımızı alana kadar devam edeceğiz

Tüm-Bel Sen İzmir 1. Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, açıklamasında “Biz emekçiler olarak hakkımızı alana kadar burada olacağız. Bugün yaşananları herkes gördü. İzmir Büyükşehir Belediyesi bizlere farklı şekillerde baskı yapmaktadır. Bugün de bizlerin işyerlerimize girmemizi engellemeye çalıştılar. Güvenlik görevlilerini karşımıza çıkardılar. Ama bu baskı da bize geri adım attırmadı. Unutmayın ki burası bizim işyerimiz ve buraya girmemize hiçbir güç engel olamaz. Olamadı da, işte buradayız.” ifadelerini kullandı.

CHP ve Cemil Tugay topu birbirlerine atıyor

Açıklamasında önceki gün Ankara’da gerçekleşen görüşmeye de değinen Cevdet Keleş, “CHP ve Cemil Tugay topu birbirine atıyor. Biz buradan her iki tarafa da ayrı ayrı sesleniyoruz. Ne CHP Genel Merkezi’nin 2 yıl zamsız önerisini kabul ediyoruz, ne de Cemil Tugay’ın enflasyon altı teklifini kabul etmiyoruz. Toplu sözleşme masasına oturana kadar eylemlerimize devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Belediye çalışanları açıklamanın ardından dağılırken, yarın yine saat 11.00’da belediyenin önünde buluşacakları öğrenildi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ