Manisa’nın Soma ilçesinde, AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik'te, Bağımsız Maden İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan madenciler, haklarını aramak için Soma’dan Ankara'ya yürüyüş başlattı. “Yağmur değil, kış kıyamet kopsa da kazanmadan dönmeyeceğiz” diyerek kararlılıklarını ortaya koyan işçiler, mücadelelerine devam ediyor.

Bağımsız Maden İş Sendikası’nın organize ettiği direniş, 36. gününe girerken, madenciler bu süreçte birçok sendikanın ve işçi örgütünün desteğini aldı. Ankara yürüyüşünün 6. gününde Enerji İşçilerinin Sendikası Enerjisen de yürüyüşe katıldı. Enerjisen Genel Başkanı Süleyman Keskin, madencilerin bu hak arayışının tüm işçiler için bir sınav olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Bağımsız Maden İş Sendikamızın başlattığı bu yürüyüşte, biz de Enerjisen olarak madenci kardeşlerimizin yanındayız. Güvencesizliğe karşı yürütülen bu mücadele, insanca yaşam koşulları talebidir. Tüm işçileri, bu haklı talebe destek vermeye çağırıyoruz.”

İşçilerin mücadelesi, sendikal haklar ve insanca çalışma koşulları için bir simge haline gelirken, yürüyüş boyunca artan destekle birlikte kamuoyunda da geniş yankı buldu.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ