Ankara'nın merkezinde bulunan Kurtuluş Parkı'ndan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yürümek isteyen Fernas Madencilik işçilerinin yürüyüşü engellendi. İşçiler, Kurtuluş Parkı'ndaki bekleyişine devam ediyor.

Maruz bırakıldığı koşulları anlatan bir işçi "Türkiye'de her ay birçok işçi arkadaşımızı kaybediyoruz. Ne yazık ki işverenler bundan dolayı yargılanmıyorlar. Dolayısıyla bugünkü yürüyüşümüzü Amasra'da ölen arkadaşlarımıza adıyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile görüşmek istediklerini belirten bir diğer işçi ise "Bugün eylemimizin 50'nci günü. Amasra, Soma, Ermenek, İliç ve Türkiye'nin her yerinde hayatını kaybeden işçi arkadaşlarımızı anıyoruz. 32 arkadaşımız iş yerinde olası kazaları öngörerek işten kaçma hakkını kullanmaları üzerine işten atılmıştı. Enerji Bakanlığı, işten kaçma hakkını tanımıyorsa eyvallah ama bu hak ise o arkadaşlarımız işlerine geri dönmeli. Kanunlar işçileri değil patronları koruyor" diye konuştu. 

"Ölüm riski var diye çok uyardık ve 301 arkadaşımızı yitirdik"

Soma maden faciasından sağ olarak kurtulan ve Kurtuluş Parkı'nda eylem yapan bir işçi ise şöyle konuştu:

"Biz sadece Anayasa'da olan haklarımızı istedik. Anayasa sendikal hakkı koruyor. Bunu engellediler. Ben Soma'da 301 arkadaşımı kaybettim. O zaman haklarımı, kanunları bilmiyordum. O zaman da çok uyarılarda bulunduk 'Ölüm riski var' diye ve 301 arkadaşımızı yitirdik. Daha sonra Ferhat Bey'in madenine geldim. Burası için de söylüyorum. Burada ölüm riski var. Biz ölmek istemiyoruz. 301 arkadaşımızı kurtaramadık. Buradaki arkadaşlarımız da toprağa girmesin."

Kaynak: ANKA