İzmir'in plaj, koy ve adaları yaz aylarında büyük ilgi görüyor. Bu adalardan biri de Garip Adası. Peki  Garip Adası nerededir?  Garip Adası'na nasıl gidilir?

Garip Adası

Tertemiz denizi ve altın sarısı kumuyla ziyaretçilerine büyülü anlar yaşatan Garip Adası, İzmirlilerin yazın denize en çok girmeyi sevdiği yerlerden biri. Ege Bölgesi’nin sahip olduğu tüm güzel özellikleri taşıyan Garip Adası, ayak basar basmaz insanın içinde bitmek bilmeyen bir heyecana sebebiyet veriyor.  Adanın eşsiz bir kumsalı ve akvaryum misali bir denizi var. Adanın bir bölümünde, ılıca denilen, denizin içinden sıcak su çıkan yerler de bulunuyor.

Garip Adası nerededir?

Garip Adası, Dikili ilçesinin Bademli Köyü'nde yer alıyor.  Bademli Limanı’nın tam karşısında yer alan Garip Adası, yaklaşık 358 bin m2’lik bir ada.

Garip Adası'na nasıl gidilir? 

Garip Adası, Dikili - Bademli Köyü’ne bağlı. Bu yüzden adaya ulaşmak için ilk önce rotayı Bademli Köyü’ne çevirmek gerekiyor.

Garip Adası’na Bademli İskele’den tekneyle ulaşılabiliyor. İskeleye varınca oradaki balıkçı teknelerinden gidiş dönüş için fiyat alabilirsiniz.

Aşağıya, Garip Adası'na gitmek için yapılan tekne turlarının bulunduğu Bademli Limanı'nın harita bilgisini bıraktık. Özel aracınızla bu noktaya kadar ulaşım sağlayıp, ardından Garip Adası'na düzenlenen tekne turlarıyla varabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi