Geçtiğimiz günlerde Gazeteci Murat Ağırel'in öldürülmesi için ihale açıldığını söyleyen maskeli bir kişinin videosu adeta şok etkisi yaratmıştı.

Söz konusu videoyu paylaşan Ağırel, "Sosyal medyada bir şahıs tarafından yayınlanan ve bana gönderilen bir videoda, öldürülmem için ihale açıldığı ve infaz emrimin verildiği açıkça belirtiliyor. Bu, ne yazık ki ilk tehdit değil. Daha önce de benzer istihbaratlar aldım ve durumu yetkililere defalarca ilettim. Ancak, her gün evimin önünde bekleyen, beni gözetleyen ve çöplerimi karıştıran kişiler, bu tehditlerin gerçekliğini gözler önüne seriyor" demişti.

Gazeteci Murat Ağırel'den şok paylaşım: Öldürülmem için ihale açılmış Gazeteci Murat Ağırel'den şok paylaşım: Öldürülmem için ihale açılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu videoda yer alan şahsın ve onu videoya çeken kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İzmir'de yaşıyorlarmış

EGM'nin paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

"Son günlerde çeşitli sosyal medya platformlarında yer alan ve organize suç örgütü lideri Mahsun Kuruçay’ın, Gazeteci Murat Ağırel’e silahlı saldırı gerçekleştireceğine yönelik iddialar içeren görüntüler ile ilgili İstihbarat Başkanlığımızca yürütülen çalışmalarda; videolarda bulunan maskeli şahsın O.Ö., videoları kayda alan şahsın ise Y.K. olduğu tespit edilmiştir. 04.09.2024 tarihinde KOM Başkanlığımız koordinesinde; İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, şüpheli şahıslar İzmir’deki ikametlerinde gözaltına alınmış, şahıslarla birlikte 3 adet tabanca, bir miktar uyuşturucu madde, 4 adet cep telefonu ve 1 adet tripod ele geçirilmiştir. O.Ö. isimli şahsın 12 ayrı suçtan; Y.K. isimli şahsın ise 2 ayrı suçtan şüpheli kaydı olduğu tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Muhabir: Eylül Sansür