Rüzgârın etkisi ile itfaiye ekiplerinin yoğun çabalarına rağmen alevler büyümeye devam ediyor. Yangının başlamasıyla birlikte mahalle sakinleri büyük bir panik yaşadı. Alevlerin hızla ilerlemesi ve evlerine yaklaşması üzerine vatandaşlar, canlarını kurtarmak için evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Egedesondakika haber sitesinde yer alan videoda olay yerinden kaçan vatandaşın görüntüsü yer aldı. 

İzmir'de tehlike daha da büyüdü: Askeri mühimmat deposuna alevler yaklaştı

Yangının 18 Temmuz 23.00 sıralarında Gaziemir'de bulunan askeri mühimmat deposuna doğru ilerlediği kaydedildi. Ekipler ve askerler yangının o bölgeye ulaşmaması için büyük gayret sarf ediyor.

Buca ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde saat 13.15'te ormanlık alanda yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahaleye başladı.

Buca ilçesindeki orman yangını, Sarnıç Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerine sıçradı. Gaziemir Sarnıç Mahallesi'nde alevlerin çevredeki evlere yaklaşması nedeniyle polis ve jandarma ekipleri çevredekileri bölgeden uzaklaştırdı. Alevlerin evlere sıçramaması için Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye araçlarıyla TOMA'larla yangın ile evler arasına set kuruldu. Güvenlik güçleri, alevlerin yakın olduğu Sarnıç Mahallesi Çamlık Caddesi üzerindeki evleri tahliye etmeye başladı.

Öte yandan, havanın kararması ile birlikte 2 gece görüşlü helikopter yangın bölgesinde müdahaleye başladı. Metrelerce yükselen alevler rüzgarın da etkisiyle yayılarak devam ediyor.

Bakanlık'tan açıklama

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sosyal medya hesabından İzmir'deki orman yangını ile ilgili açıklamada bulunuldu. Açıklamada, "İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçelerinde çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahalelerimiz devam ediyor. Tüm imkanlarımızla yangını kontrol altına almak için gayret ediyoruz" denildi.

Yangına gece görüşlü helikopterlerle havadan, itfaiye ekipleri, arazözler, su tankerleri ve kara ekipleri ile karadan müdahale yapılıyor. 

Gaziemir Belediyesinden açıklama

Gaziemir Belediyesi ekipler yangından etkilenen vatandaşlara duyuru yaptı. Duyuruda. "Belediyemizin ve Sağlık Bakanlığı’nın ambulansları, dumandan etkilenen vatandaşlarımıza müdahale etmek için Sarnıç Cumhuriyet Meydanında hazır bulunmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: egedesondakika/İHA